Subota, 16 listopada, 2021

Hoće li Sarajevo danas dobiti gradonačelnika?

Nemojte propustiti

Nastavak konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva, na kojem će vijećnici ponovo pokušati izabrati novog gradonačelnika, zakazan je za danas, a prije sjednice Vijeća zasijedat će i Kolegij kojeg čine predsjednici klubova svih stranaka koje participiraju u VIjeću.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

I dalje su prijedlozi za gradonačelnika ostali isti iz Socijaldemokratske unije (SDU) BiH Stjepan Kljuić i iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Igor Kamočaji dosadašnji dogradonačelnik.

Mnogi smatraju da ključnu ulogu u izboru gradonačelnika ima Naša stranka s tri vijećnika koja je odustala od svog prijedloga za gradonačelnika, ali su iz ove stranke najavili da neće podržati ni Kljuića ni Kamočajia.

Sjednica je prekinuta nakon što su ova dva kandidata i u drugom krugu glasanja imali po 12 glasova. Nova sjednica bila je zakazana za prošlu sedmicu, ali je odgođena jer političke partije nisu postigle dogovor oko jedinstevnog kandidata.

Kolegij Gradskog vijeća zakazan je za 09.00 sati, a sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva za 13.00 sati.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vasković “masakrirao” Dodika: Gori si od svake pandemije, najveće si prokletstvo srpskog naroda u posljednjih 100 godina

- Ti si najveći neprijatelj Srba; Neprijatelj No 1! Gori od svakog srpskog neprijatelja u zadnjih 100 godina. Ti...

Možda vas zanima i ovo