Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Hodža vjenčao maloljetnicu bez znanja roditelja, na porodicu potegli oružje: Za djevojčicom tragaju u dvije zemlje

Preporučeno

Hodža Hafiz Demirović priznaje da je vjenčao djevojku bez saglasnosti, uz tvrdnju da mu je ona garantovala da će obavijestiti roditelje.

Hodža Hafiz Demirović venčao je bez saglasnosti moju maloljetnu sestru. Rekao nam je da je to dozvoljeno po šerijatu, ali je prekršio zakon države Srbije. Radi po svom nekom zakonu!

Ovo za Kurir tvrdi brat maloljetne djevojke (16) koja se udala za momka (24) u džamiji u okolini Novog Pazara početkom marta.

– Sestra je otišla u školu i nije se vratila. Dobili smo sliku da se vjenčala. Otišli smo u policiju da prijavimo da je to maloljetno dijete i da nismo saglasni s tim, a oni su nam obećali da će je vratiti za tri sata. Stupili su u kontakt s tim njenim mužem, rekli su nam da će biti locirani. U policijskoj upravi je bio i komandir koji je inače rođak tog momka.

Upravo se čita:  Objavljeni detalji eksplozije: Ovo su ubijeni škaljarci u Cetinju

On kaže da je njegov otac saznao da je čin vjenčanja obavio hodža Hafiz Demirović, pozvao ga je i pitao kako je smio to da učini bez saglasnosti roditelja.

– Hodža je odgovorio da je, nažalost, to uradio i zakleo se u Alaha da nije znao da je to kćerka mog oca, ali da je ona po šerijatu punoljetna i da joj ne treba saglasnost za udaju – priča brat.

Sa ocem i braćom je otišao da je vrati.

Upravo se čita:  Vlasnik zatekao užas u iznajmljenim apartmanima u Hrvatskoj: Pozlilo mi je, povratio sam bijelu pjenu kada sam vidio šta su radili

– Otac je dostojanstveno tražio da se dijete vrati, tu je bio i komandir policije, rođak tog momka. Neki mladić je opsovao i rekao: “Ja je ne dam!” Imali su i oružje u rukama. Nakon toga smo krenuli opet u policiju. Međutim, presrela nas je patrola jer su nas prijavili da imamo oružje, što nije bilo tačno. Sestru nismo vidjeli u toj kući.

Sestra se udala svojom voljom, ali porodica želi da se vrati.

– Čuli smo se s njom, njeno ponašanje je čudno. Ne znamo gdje je. Zvala nas je dva puta – s crnogorskog i s njemačkog broja. Inače je strogo zabranjeno da imami vjenčavaju maloljetne osobe bez saglasnosti roditelja.

Upravo se čita:  Penzioner kažnjen jer je vozio kubik i po drva sa svog imanja bez potrebne dokumentacije

Angažovali su advokata, a i tužilaštvo je upoznato sa situacijom.

Hodža Hafiz Demirović priznaje za Kurir da je vjenčao djevojku bez saglasnosti, uz tvrdnju da mu je ona garantovala da će obavijestiti roditelje.

– Došli su sa svjedocima koji su posvjedočili da nema smetnji. Kazali su da će obaviti razgovor s roditeljima, međutim, nisu. Ja sam im vjerovao i došlo je do cijele zabune. Ne bih ih vjenčao da sam znao, tražio bih da zovu roditelje. Tih nekoliko dana samo Alah zna koji sam teret i tegobu imao zbog svega. Inače, to vjenčanje nije validno po ovdašnjim zakonima, to je vjenčanje po šerijatskim zakonima.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Novi Kodeks ponašanja poslanika u PD PFBiH: Stroga pravila za odijevanje i ponašanje, prijave mogu podnositi i građani

U srijedu, 26. juna, održat će se 12. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (PD PFBiH), kojom će...

Još vijesti za vas