Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Hollande protiv najavljenih masovnih otpuštanja iz PSA

Nemojte propustiti

Predsjednik Francuske Francois Hollande izjavio je danas da je plan proizvođača automobila Peugeot Citroena za otpuštanje 8.000 radnika i zatvaranje jednog pogona za montažu vozila neprihvatljiv i da ga kompanija mora preispitati kako bi se osiguralo da socijalne posljedice tih mjera budu svedene na minimum.

Hollande

“Plan nije prihvatljiv i mora biti ponovo razmotren”, rekao je Hollande u intervjuu televizijskim kanalima TF1 i France2 povodom nacionalnog praznika Dan Bastille, dodavši da “država neće dozvoliti da to bude provedeno”.
 
Hollande je ukazao da će jedan vladin plan za oslabljeni domaći sektor automobila, koji će biti objavljen do kraja jula, uključiti javnu podršku za kupce radi poticanja kupovine francuskih automobila, prenosi SEEbiz.eu.
 
Peugeot Citroen namjerava ukinuti 8.000 radnih mjesta u Francuskoj, budući da je ozbiljna kriza na europskom tržištu nanijela gubitke toj kompaniji u prvom kvartalu.
 
Taj najveći francuski proizvođač automobila i drugi po veličini europski proizvođač, poslije njemačkog Volkswagena, iznio je očekivanje da će europsko tržište ove godine potonuti 0,8 posto, kao i da u skladu s pogoršanjem prognoze mora da prilagodi svoje poslovanje.
 
Tržište je u periodu od 2007-2012, oslabilo 23 posto, što je dovelo do toga da Peugeotove tvornice u prvoj polovini ove godine posluju sa samo 76 posto kapaciteta, u usporedbi sa 86 posto u istom razdoblju protekle godine.

 

 
(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK uveo prekovremeni rad, bez novca za izbore nema ni dodatnih uposlenika

Zbog neosiguravanja sredstava za provođenje izbora , CIK je donio i odluku o prekovremenom radu za službenike Komisije, a...

Možda vas zanima i ovo