Subota, 27 veljače, 2021

Hollande protiv najavljenih masovnih otpuštanja iz PSA

Nemojte propustiti

“Neophodno je uvođenje poreza na luksuz… Ako neko kupi automobil za 200.000 KM, logično je da ne treba plaćati obični porez”

- Neophodno je uvođenje poreza na luksuz. Prije svega su to skupa alkoholna pića, luksuzni automobili... Ako neko kupi...

Hrvatski branitelji protiv izgradnje džamije Alija Izetbegović: Asocira nas na progone i etničko čišćenje

Nazvati vjerski objekt po Aliji Izetbegoviću, naglašavaju predstavnici udruženja proizašlih iz Domovinskog rata Bugojna, neprimjereno je iz više razloga...

Dr. Dragan Stevanović: Ovo nije “gripica” nego ozbiljna bolest; U karijeri nisam vidio veći broj teško oboljelih

Dr. Dragan Stevanović je kazao da za 30 godina nije vidio veći broj teško oboljelih. Mi smo upozoravali da se...

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

Predsjednik Francuske Francois Hollande izjavio je danas da je plan proizvođača automobila Peugeot Citroena za otpuštanje 8.000 radnika i zatvaranje jednog pogona za montažu vozila neprihvatljiv i da ga kompanija mora preispitati kako bi se osiguralo da socijalne posljedice tih mjera budu svedene na minimum.

Hollande

“Plan nije prihvatljiv i mora biti ponovo razmotren”, rekao je Hollande u intervjuu televizijskim kanalima TF1 i France2 povodom nacionalnog praznika Dan Bastille, dodavši da “država neće dozvoliti da to bude provedeno”.
 
Hollande je ukazao da će jedan vladin plan za oslabljeni domaći sektor automobila, koji će biti objavljen do kraja jula, uključiti javnu podršku za kupce radi poticanja kupovine francuskih automobila, prenosi SEEbiz.eu.
 
Peugeot Citroen namjerava ukinuti 8.000 radnih mjesta u Francuskoj, budući da je ozbiljna kriza na europskom tržištu nanijela gubitke toj kompaniji u prvom kvartalu.
 
Taj najveći francuski proizvođač automobila i drugi po veličini europski proizvođač, poslije njemačkog Volkswagena, iznio je očekivanje da će europsko tržište ove godine potonuti 0,8 posto, kao i da u skladu s pogoršanjem prognoze mora da prilagodi svoje poslovanje.
 
Tržište je u periodu od 2007-2012, oslabilo 23 posto, što je dovelo do toga da Peugeotove tvornice u prvoj polovini ove godine posluju sa samo 76 posto kapaciteta, u usporedbi sa 86 posto u istom razdoblju protekle godine.

 

 
(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik o 1. martu: U RS-u se neće slaviti, neka šalju tužioce na mene

Bosna i Hercegovina u ponedjeljak slavi Dan nezavisnosti. Tada se navršava 29 godina od kada su građani skoro dvotrećinskom...

Možda vas zanima i ovo