Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Bageri prekopavaju dvorište vikendice u kojoj je boravio Velja Nevolja, traga se za ostacima tijela žrtava

Nemojte propustiti

BEOGRAD – Mještani ovog dijela Ritopeka kažu da se kuća, koju je sada okupirala policija, nalazi u vikend-naselju i da je prilično usamljena, odnosno, s jedne strane se nalazi šumarak, s druge je opasana visokom ogradom, a u neposrednoj blizini nema drugih objekata.

Policija je jučer, treći dan zaredom, obavljala uviđaj u vikendici u Ritopeku kod Beograda za koju se sumnja da je mjesto na kom su mučeni i brutalno ubijeni navijač Partizana Goran Veličković Goksi, pripadnik bande Pink Panteri Milan Ljepoja, i Zdravko Radojević, navijač Crvene zvezde, za čije se likvidacije sumnjiči organizovana kriminalna grupa sa uhapšenim Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja, i Markom Miljkovićem na čelu, piše Kurir.

Pretpostavlja se da su baš u ovoj kući na tri sprata, opasanoj visokom ogradom i pokrivenom najsavremenijim videonadzorom, vršeni najmonstruozniji zločini. Inače, kuća je u vlasništvu Vlade Draganića, koji je uhapšen s Belivukom, Miljkovićem i još 20 pripadnika njihove grupe.

– Žandarmerija i pripadnici SAJ sa dugim cijevima, inspektori u civilu, ali i pripadnici drugih jedinica MUP-a, od četvrtka češljaju vikendicu, dvorište i okolinu. U kući su navodno nađeni tragovi krvi i DNK, kao i drugi dokazi o tri ubistva – kaže izvor i nastavlja:

– Sumnja se da su i Veličković i Ljepoja i Radojević satima mučeni, a da su im tijela osakaćena, glave odsječene, ali i ekstremiteti. Tragajući za ostacima njihovih tijela, policija je bagerom prekopavala dvorište vikendice, ali i šumicu koja se nalazi s jedne strane kuće, tragajući za njihovim ostacima.

Također, isušivali su i bunare, jer se sumnja da su oružje, odjeću i druge predmete pripadnici klana Velje Nevolje bacali u njih kako bi se otarasili dokaza. Sumnja se da su neke tragove i dijelove istopili kiselinom, a ono što nisu mogli na taj način da unište, zakopavali su i bacali u bunare.Tokom uviđaja na mjestu zločina policija je pronašla i mjesta u šumarku i dvorištu na kojima je Veljina ekipa spaljivala dokaze o svojim zlodjelima, ali i hemikalije kojima su čistili kuću i okućnicu poslije smaknuća.

Mještani ovog dijela Ritopeka kažu da se kuća, koju je sada okupirala policija, nalazi u vikend-naselju i da je prilično usamljena, odnosno, s jedne strane se nalazi šumarak, s druge je opasana visokom ogradom, a u neposrednoj blizini nema drugih objekata.

Foto: Kurir

– Ova kuća na tri sprata, sa roze fasadom, izgrađena je prije 10 godina. Odmah je urađena visoka ograda i postavljene su kamere koje gledaju na ulicu. Ne znam ko je vlasnik, niti šta se unutra dešavalo. Istina, bilo mi je čudno otkud tolika ograda i tolike kamere, a tek sad shvatam da su se tu dešavale stravične stvari, daleko od očiju svih, jer ovdje su mahom vikendaši, pa gotovo da i nema nikoga – priča mještanin.

Pored Žandarmerije i SAJ, u dvorište štek vikendice jučer je uvezena i marica, a istražitelji su čitavog dana iznosili dokaze iz kuće.

Ova vikendica u Ritopeku nije jedina štek vikendica koju su, kako se pretpostavlja, koristili Belivuk i njegova okrutna ekipa. Policija je otkrila njihove štekove i u okolini Pančeva, Loznice, Gornjeg Milanovca, na Rudniku, ali je utvrđeno da je mjesto zločina upravo ova vikendica u Ritopeku.

Izvor “Kurira” objašnjava da je interesantno to što se ova vikendica nalazi tačno prekoputa Pančeva, odnosno strelišta Ponjavice, gde je okrutni klan navodno vježbao pucanje.- Ritopek i Pančevo dijeli Dunav. Pretpostavlja se da grupa nije slučajno odabrala baš ove lokacije. Tu im je, kako se sumnja, bilo zgodno da prelaze čamcima s jedne na drugu stranu, prevoze oružje i narkotike – kaže izvor.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Smještaj, putni troškovi, hrana, piće… Za sedmodnevno kupanje u Neumu potrebno je raditi dva mjeseca

Ponude koje se mogu pronaći na Bookingu, a ukoliko građani žele odsjesti u hotelima sa četiri zvjezdice, za noćenje...

Možda vas zanima i ovo