Ponedjeljak, 8 ožujka, 2021

Horor u beogradskom vrtiću “Zamak” šokirao javnost: Zlostavljanje mališana, vika, jecaji, grubo podizanje za ruke, ležanje na podu…

Autor:ATV

Nemojte propustiti

Vlada FBiH: Formiran ad hoc tim za pregovore s proizvođačina vakcina

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici održanoj u Sarajevu donijela Rješenje o formiranju ad hoc tima za...

Novalić potvrdio: FBiH kreće u direktnu nabavku vakcina, oformili smo najkompetentniji tim za taj zadatak

Novalić je naglasio da količina vakcina ne može biti veća od 400 hiljada doza, jer naša zemlja računa na...

Preminuo Emdžad Galijašević, bivši gradonačelnik Bihaća

U trci za gradonačelnika Bihaća pobijedio je 2012. godine kao kandidat SDA. Grad Bihać vodio je manje od četiri...

Policija prekinula korona dernek u školi: Učiteljice iz BiH uz muziku uživo slavile 8. mart

Tokom proteklog vikenda pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS kontrolisali su brojne lokale zbog epidemioloških mjera i najviše posla su...

SRBIJA – Cijelo klupko počelo je da se odmotava kada su djeca masovno počela da odbijaju da idu u vrtić, da plaču i mole roditelje da ih ne vode. Roditelji su kontaktirali jedni druge i uskoro je istina isplivala na vidjelo.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci zlostavljanja djece, ovog puta, kako pišu srbijanski mediji iz privatnog vrtića “Zamak” na Voždovcu. Snimke, sačinjene mobilnim telefonom, na momente je mučno gledati.

Na snimcima se vidi kako vaspitačica drži dijete na podu i grubo ga s obje ruke diže u vazduh, viče na njih dok više mališana uznemireno plače.

Roditelji tvrde se mališani se iz obdaništa vraćaju istraumirani, a ujutro, bukvalno, preplašeni, mole da ih ne vode tamo, prenosi ATV.

Cijelo klupko počelo je da se odmotava kada su djeca masovno počela da odbijaju da idu u vrtić, da plaču i mole roditelje da ih ne vode. Roditelji su kontaktirali jedni druge i uskoro je istina isplivala na vidjelo.

U vrtiću nisu željeli da komentarišu snimke koji su se pojavili na društvenim mrežama. Vlasnik je izjavio da nema većih propusta i da on ne zna ni za kakve primjedbe na račun ponašanja vaspitačica.

O cijelom slučaju su obavješeteni i nadležni Sekretarijat za Obrazovanje grada Beograda a odlučeno je da se u vrtić “Zamak” pošalje inspekcija koja treba da prekontoliše rad ove ustanove kao i uslove u kojima borave djeca.

Upozoravamo čitatelje i čitateljke na osjetljiv sadržaj:

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlada FBiH: Formiran ad hoc tim za pregovore s proizvođačina vakcina

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici održanoj u Sarajevu donijela Rješenje o formiranju ad hoc tima za...

Možda vas zanima i ovo