Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Hrabra 31-godišnja majka Elmedina izgubila najveću bitku

Nemojte propustiti

Ovu informaciju potvrdili su iz Pomozi.ba, koja je, između ostalog, prikupljala pomoć za Elmedinino liječenje.

Elmedina Čauš iz Travnika, koja se dugo vremena hrabro borila sa karcinomom dojke, u 31-godini izgubila je bitku za život. Ovu informaciju potvrdili su iz Pomozi.ba, koja je, između ostalog, prikupljala pomoć za Elmedinino liječenje.

Ova mlada majka i hrabra žena od 2016. godine se borila sa karcinomom dojke. Nakon odstranjivanja desne dojke, PET CT pokazao je da se karcinom povukao 90 posto, te se nastavilo sa serijom kemoterapija. Ipak drugi PET CT nalaz pokazao je da je došlo do metastaze na pluća, drugu dojku i lijevi limfu.

Elmedina je nastavila sa svojim liječenjem kroz seriju kemoterapija i nakon završenog višemjesečnog procesa ponovo se radio PET CT nalaz, treći po redu. Navedeni nalaz pokazao je da su Elmedinina pluća i ostali organi čisti, ali da je došlo do rasta opakog tumora u samom žarištu, te je isti narastao sa 3.5 cm na 9 cm.

Ova hrabra majka i tada je nastavila borbu za vlastito zdravlje i otišla na ljekarski konzilijum u Tursku, gdje je nakon izvršenih pregleda i urađenih testova donesena odluka da Elmedina mora proći novi ciklus kemoterapija u kombinaciji sa imunoterapijom, koja za cilj ima jačanje tkiva koje je oslabilo kao posljedica agresivnih terapija, i mukotrpnog procesa liječenja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo