Subota, 15 svibnja, 2021

Hrabri Hercegovac Blažo Grković postao hit nakon što se uhvatio u koštac sa medvjedom

Nemojte propustiti

Hrabri Hercegovac Blažo Grković iz sela Vrba kod Gacka u Republici Srpskoj postao je planetarno poznat nakon što su svjetski mediji prenijeli kako je ubio medvjeda u samoodbrani.

blazo1O Blaži su priloge objavili britanski, ruski, njemački, austrijski, francuski i švajcarski mediji, a njegov snimak pojavio se i na YouTubeu.
Britanski BBC je objavio prilog o hrabrom čobaninu iz Gacka koji se goloruk uhvatio u koštac sa zvijeri.

Njemački mediji, uključujući ugledni nedjeljnik “Špigl” i dnevnik “Velt”, objavili su priču o hrabrom Blaži iz sela Vrbe prenoseći medije iz Republike Srpske.

Svi ruski mediji, uključujući agenciju RIA “Novosti” i Itar-tas, list “Komsomolskaja pravda”, kao i mnoge televizije, prenijeli su vijest medija iz Srpske o hrabrom Gačaninu koji je savladao medvjeda.

Austrijski radio ORF, kao i švajcarski medijski portali, prenose priču o Blaži i njegovoj borbi sa medvjedicom koja ga je iznenada napala dok je čuvao ovce u podnožju planine Volujak.

“Medvjed se pojavio na ivici šume i krenuo u napad. Odmah sam ga udario sjekirom iza vrata, ušiju, i on je pao. On je mene ujedao, ja sam njega udarao. Ruka mi je bila u njegovim ustima dva-tri puta. Kažu da sam mu skoro otkinuo glavu”, ispričao je Grković, dodajući da je sjekiricu slučajno ponio sa sobom.

Osim u mnogim svjetskim medijima, Blažo je postao glavna tema i mnogih društvenih mreža.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Boravak u BiH mu dobro došao: Đoković u polufinalu Rima

Đoković će morati opet na teren već danas od 18.30 sati kada je zakazano polufinale. Srbijanac će imati manje...

Možda vas zanima i ovo