Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Hrabri Hercegovac se ne boji medvjeda, Blažo će opet u planine!

Nemojte propustiti

Prošla su tek dva mjeseca otkako je hrabri Gačanin Blažo Grković imao bliski susret s medvjedom, a on se već sprema opet u planinu.

Njegova priča o borbi s krvoločnom zvijeri obišla je svijet, a reporteri Dnevnog avaz posjetili su ga u njegovoj kući u selu Vrba kod Gacka, gdje se još oporavlja.

– Osjećam se dobro. Ruka još nije dobro zacijelila. Idem na fizikalnu terapiju. Dva mjeseca nisam radio rukama i nisam još ”upotrebljiv za rad”. Ali, hvala Bogu, završilo se sve dobro i oporavak ide normalno. Mislim da će i ruka uskoro biti dobro – optimista je Blažo

Kaže da je još na bolovanju, a da su mu u poljoprivrednim radovima u protekla dva mjeseca pomagali komšije i prijatelji te da su ga često posjećivale i kolege s posla. Planetarno popularni Blažo kaže da ga još posjećuju novinari, ali i da plijeni pažnju gdje god se pojavi i svi se žele slikati s njim, piše Avaz.

– Ko god dođe, dobro je došao. Ljudi me svuda prepoznaju i pozdravljaju, žele da se fotografišu sa mnom, pogotovo djeca – kaže Blažo

blazo1
Foto: Arhiv

Njegova supruga Mira kaže da je bilo zaista teško i da su se bili uplašili za Blažu, ali da će Blažo, čim uzmogne, ponovo u planinu i na katune.

– Blažo bez planine ne može. On je, jednostavno, takav, nepromjenljiv, vezan je uz prirodu i neustrašiv. Mnogo toga je preživio, ali se do sada sve završavalo pozitivno i uredu – kaže Mira.

Dodaje da su njihova djeca, sin i kćerka, ponosni na oca i njegovu popularnost.

– Ja bez planine i prirode ne mogu, ne znam šta da mi se desi, ja ću opet u planinu, jer na planini sam od malih nogu. Nadam se da mi se nešto ovakvo neće ponoviti, ali ako i dođe do neke slične situacije, ne znam, vjerovatno ću opet reagovati isto – zaključio je Blažo.

Izvor: Dnevni avaz

Interesantno za vas

Izdvajamo

Piletina u BiH ponovo poskupjela: “Bilo je neizbježno, molimo za razumijevanje”

Proizvođači smatraju da bi država morala da reaguje i da im pomogne, ali ne kriju skepticizam po tom pitanju. Cijene...

Možda vas zanima i ovo