Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Hrana koju treba izbjegavati u toplim danima

Nemojte propustiti

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

Da biste bili zdravi i osjećali se dobro, ishranu biste trebali prilagoditi godišnjem dobu. Sa dolaskom toplijih dana potrebno vam je više tečnosti, a od teške hrane biste obavezno trebali odustati, prenosi Ljepota.ba.

Otkrivamo vam hranu koju biste trebali izbjegavati:

Previše začina – Začini mogu hranu učiniti ukusnijom, ali i zagrijati tijelo ubrzavajući metabolizam zbog čega biste mogi i češće biti gladni.

Mesna gozba – Ljeto nije vrijeme za uživanje u mesnoj gozbi. Stoga, budite umjereni jer pretjerno konzumiranje mesa ljeti može uzrokovati prekomjerno znojenje i probleme sa probavom.

Masna junk hrana – Izbjegavajte hamburgere, pomfrit i sličnu masnu brzu hranu.

Čaj i kafa – Kofein i druga pića koja sadrže šećer mogu zapravo dehidrirati tijelo. Osim toga, zagrijavaju tijelo što bi mnogi u ljetnim danima voljeli izbjeći.

Umaci – Umaci, pogotovo u restoranima, nerijetko su jako kalorični. Kako biste bili sigurni da u organizam ne unosite sastojke koji vam mogu naškoditi, najbolje je da umake spremate sami i potrudite se da budu što manje kalorični.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo