Petak, 14 svibnja, 2021

Hrvat kupio ogromni putnički avion i parkirao ga u dvorištu: Evo šta planira s njim

Nemojte propustiti

“Moja ideja graniči s ludošću, ali bio sam spreman na sve da otkupim avion, rastavim ga i sastavim”

Robert Sedlar iz Zaboka otkupio je avion i smjestio ga na vlastito imanje u Strmcu Stubičkom u Hrvatskom zagorju.

“Riječ je o avionu Fokker F-100 sa 109 putničkih mjesta. Avion su koristile aviokompanije iz Indonezije, Brazila i Meksika, a već nekoliko godina bio je u zračnoj luci u Osijeku”, rekao je Sedlar za Zagorje.com.

“Otkupio sam avion i sad je smješten na mojem imanju. Moja ideja graniči s ludošću, ali bio sam spreman na sve da otkupim avion, rastavim ga i sastavim”, kazao je Sedlar dodavši da i ovim putem zahvaljuje Zdenku Grabušiću koji je bio glavni za rastavljanje aviona.

Foto: Screenshot

“Projekt još traje, završili smo dvije od tri stepenice, a bilo je i razmišljanja da možda odustanem ako u realizaciji projekta ako dođem do nepremostive barijere”, dodao je Sedlar.

Sedlar zna i što će biti s avionom kad se sastavi.

“Bit će smješten na imanju u Strmcu Stubičkom, a iznajmljivat će se za različita događanja. Moći će se koristiti za snimanja, djevojačke i momačke večer, a u kokpitu će biti dva simulatora letenja za djecu”, otkrio je Sedlar.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo