Nedjelja, 24 siječnja, 2021

Hrvat na sudu od Njemačke države traži da mu vrati 680.000 eura

Nemojte propustiti

Stiglo upozorenje: “Dijaspora je jedan veliki kapital i bogatstvo kojeg se Bosna i Hercegovina ne smije tako lako odreći”

"Dijaspora je jedan veliki kapital i bogatstvo kojeg se Bosna i Hercegovina ne smije tako lako odreći", kazao je...

Sjećate li se “kioska od 253.000 KM”? Evo koliko ustvari košta: Muzur objavio nalaz vještaka, vrijednost čak 10 puta manja!

Predsjednik turističke zajednice KS Nermin Muzur podsjetio je na ovaj slučaj i objavio nalaz vještaka građevinske struke kao dokaz...

Ostvaruju se najcrnji snovi Dragana Čovića: Domovinski pokret Miroslava Škore osnovao stranku u BiH, žele biti prva opcija Hrvatima, čeka se Diana Zelenika

Sjedište novoosnovane stranke je u Livnu, a time su, kaže Slavko Andačić, željeli poslati znakovitu poruku, jer je taj...

Meteorolog Face TV-a Nedim Sladić objavio novu prognozu vremena koja se mnogima neće dopasti: Zima se ponovo vraća

Meteorolog Face TV Nedim Sladić navodi da večeras dolazi do produbljivanja visinske doline nad Đenovskim zaljevom s kojim će...

Središnja carinska uprava u Essenu sumnjala je u trgovinu drogom i zaplijenila novac. Protiv Nicolaia B. pokrenut je kazneni postupak zbog pranja novca, koji je kasnije obustavljen. No, Nicolaiu novac nije vraćen.

Jedna od najluđih parnica godine dogodila se početkom studenog na Upravnom sudu u Gelsenkirchenu, piše njemački Bild.

U građanskom postupku, Hrvat Nicolai B. (37, iz Zagreba) tužio je Saveznu Republiku Njemačku zbog oduzimanja točno 679.940 eura.

Naime, kako je Bild objavio u svom tiskanom izdanju, carinici su ovaj iznos pronašli u njegovom automobilu i zaplijenili novac zbog sumnje da je trgovao drogom. Kako je postupak protiv njega kasnije obustavljen, Nicolai B. je novac želio natrag. Na sudu je objasnio zbog čega je imao toliki iznos u automobilu kad su ga zaustavili carinici.

Prema sudskom obrazloženju, u prvom mjesecu 2016. godine Nicolai B. je zaustavljen na autocesti A3. Carinici su u prtljažniku njegovog automobila pronašli torbu, a u njoj oko 680 tisuća eura, većinom u novčanicama od 20 eura.

Središnja carinska uprava u Essenu sumnjala je u trgovinu drogom i zaplijenila novac. Protiv Nicolaia B. pokrenut je kazneni postupak zbog pranja novca, koji je kasnije obustavljen. No, Nicolaiu novac nije vraćen.

Nicolai je na sudu tvrdio kako je novac u automobilu bio namijenjen kao polog za isporuku banana.

– U našoj trgovini su uvijek uključeni veliki iznosi novca. Budući da nisam imao loše namjere, nisam imao ni loš predosjećaj – rekao je Nicolai B.

No, sud nije prihvatio njegovu priču o kupnji banana.

– Nakon iskaza tužitelja, ispitivanja svjedoka i sadržaja spisa stekli smo dojam kako je priča Nicolai B. izmišljena. Podnositelj zahtjeva nije vjerodostojno objasnio odakle novac. Čak i denominacija novca (uglavnom novčanica od 20 eura) ne ostavlja “dojam poštene namjere” – naveo je sudac u svom obrazloženju.

Tako je Nicolai B. ostao bez gotovo 680.000 eura koje je “namijenio za kupnju banana” – prenosi Fenix.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik ponovo o članici CIK-a i njenom prezimenu: “Bila je udata za Bošnjaka, zadržala prezime…”

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je na pitanje novinara da li se kaje zbog riječi koje je izgovorio na...

Možda vas zanima i ovo