Četvrtak, 25 travnja, 2024

Hrvati i dalje u kupovinu dolaze “preko granice”

Preporučeno

U Hrvatsku je moguće bez carine unijeti robe u vrijednosti do 300 eura.

Nakon što je Hrvatska uvela euro kao zvaničnu valutu što je rezultiralo poskupljenjima, građani te države dolaze u pogranična mjesta u BiH u potrazi za prihvatljivijim cijenama artikala.

Tako je reporter HRT-a u selu Gorica-Sovići sreo Imoćane i Splićane koji su u obližnje trgovine u BiH došli u potrazi za uštedom.

Upravo se čita:  Preminula u porođajnoj sali: Ovo je porodilja, majka četvero djece ukopana je u svom selu, Tužilaštvo vodi istragu o smrti

“Skuplje je i brašno i šećer, a cigare su ovdje jeftinije”, rekla je Emanuela Mustapić iz Imotskog, koja poručuje da se u BiH isplati doći.

U Hrvatsku je moguće bez carine unijeti robe u vrijednosti do 300 eura.

“Nikad taj limit ne prelazim jer idemo često. U Hercegovini živi svekrva pa smo u posjetu svaki tjedan jednom ili dva puta, pa ako ću prenijeti nešto, to je onda ispod limita i ono što smijem”, rekla je za HRT Divna Tomas.

Upravo se čita:  Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Iz BiH u Hrvatsku i dalje je potpuno zabranjen uvoz mesa i mliječnih proizvoda, ali se kupovina u našoj državi isplati prvenstveno zbog povrata poreza.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas