Subota, 2 prosinca, 2023

Hrvati nemilosrdni: Kažnjeni poljski, bugarski, češki i bh. vozači autobusa zbog tahografa i kartica

Preporučeno

Utvrđeno je da je vozač bosanskohercegovačkog prijevoznika upravljao autobusom i pritom koristio karticu vozača koja nije valjana pa je kažnjen novčanom kaznom od 11.400 kuna (3000KM) i oduzimanjem kartice vozača.

Policajci Mobilne jedinice prometne policije utvrdili su tijekom vikenda u preventivno-represivnoj akciji nadzora vozača autobusa kod graničnih prijelaza Bregana i Goričan prekršaje tri poljska, dva bugarska te kod jednog bosanskohercegovačkog i jednog češkog prijevoznika, navodi Policija.

Upravo se čita:  Slovenija uvodi rigorozne mjere u saobraćaju

Policija je precizirala kako je nadzorom utvrđeno da je vozač bosanskohercegovačkog prijevoznika upravljao autobusom i pritom koristio karticu vozača koja nije valjana pa je kažnjen novčanom kaznom od 11.400 kuna (3000KM) i oduzimanjem kartice vozača.

Kod jednog poljskog prijevoznika je utvrđena manipulacija potvrdom kojom je vozač izjavio da je bio na odmoru premda je imao vidljive prijelaze državne granice te mu je naplaćena kazna u iznosu od 12.600 kuna (3300KM), dok su druga dva poljska prijevoznika nepravilno koristila tahograf pa su kažnjeni s po 500 kuna. (130KM)

Upravo se čita:  Policajac se povrijedio otvarajući vrata na službenom autu, dobit će 5.000 eura

Kod češkog prijevoznika utvrđen je nepravilan unos podataka na kartici vozača i nepravilni skraćeni dnevni odmor, za što su mu naplaćene kazne u iznosu od 500 i 150 kuna, dok su kod dva bugarska prijevoznika utvrđena nepravilna korištenja tahografa za što su kažnjeni sa 1533 i 500 kuna.

U policiji ističu da će narednim vikendima pojačano nadzirati vozače autobusa koji su u tranzitu kroz Republiku Hrvatsku te i na taj način pokušati preventivno utjecati na sigurnost cestovnog prometa piše GPM.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Hrvatski ‘Scout’ nastavlja sa zapljenom: Iz kasarne Oružanih snaga u Tuzli izuzeto 26 topova o 3,3 miliona metaka!

Hrvatska firma Scout izuzela je u četvrtak iz kasarne Oružanih snaga BiH u Kozlovcu kod Tuzle 26 topova ZIS...

Možda vas zanima i ovo