Petak, 20 svibnja, 2022

Hrvati šalju poruke BiH nakon potresa: Uz vas smo kao i vi uz nas. Volimo vas!

Nemojte propustiti

“Draga Bosno i Hercegovino, uz Vas smo kao i Vi uz nas. Volimo vas i čuvajte se”, objavljeno je na Facebook stranici Zagreb.

Nakon što je BiH sinoć pogodio snažan potres, društvene mreže pune su poruka podrške za građane Bosne i Hercegovine. Značajan broj poruka dolazi od ekipe iz Hrvatske koja se s užasima potresa susretala 2020. godine.

“Bosnu i Hercegovinu oko 23 sati pogodio je jak potres. Epicentar potresa bio je u hercegovačkom mjestu Stolac. Jačina potresa bila je prema neslužbenim informacijama oko 6 stupnjeva po Richteru. Nažalost, dvoje je ozlijeđenih. Jedna osoba je u komi uslijed obrušavanja stijene na kuću dok je druga s lakšim tjelesnim ozljedama. Draga Bosno i Hercegovino, uz Vas smo kao i Vi uz nas. Volimo vas i čuvajte se”, objavljeno je na Facebook stranici Zagreb.

I brojni poznati i nepoznati Hrvati na Twitteru od sinoć suosjećaju s građanima Bosne i Hercegovine.

Prema zvaničnim informacijama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jačina zemljotresa koji je uzdrmao Bosnu i Hercegovinu iznosila je 5,6 stepeni po Richteru.

U zemljotresu je poginula Elmira Sefo (27) iz Stoca.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Novi šok za vozače u RS-u: Naftaši opet povećali cijene goriva, dizel otišao na 3,26 KM

Na benzinskim pumpama u BiH su veće cijene goriva nakon samo sedam dana od posljednjeg poskupljenja. Ovaj put gorivo je...

Možda vas zanima i ovo