Ponedjeljak, 25 siječnja, 2021

Hrvati u čudu, nije im jasno šta se dešava u Bosni i Hercegivini: “Ovo je suprotno svim očekivanjima”

Nemojte propustiti

Stiglo upozorenje: “Dijaspora je jedan veliki kapital i bogatstvo kojeg se Bosna i Hercegovina ne smije tako lako odreći”

"Dijaspora je jedan veliki kapital i bogatstvo kojeg se Bosna i Hercegovina ne smije tako lako odreći", kazao je...

Sjećate li se “kioska od 253.000 KM”? Evo koliko ustvari košta: Muzur objavio nalaz vještaka, vrijednost čak 10 puta manja!

Predsjednik turističke zajednice KS Nermin Muzur podsjetio je na ovaj slučaj i objavio nalaz vještaka građevinske struke kao dokaz...

Ostvaruju se najcrnji snovi Dragana Čovića: Domovinski pokret Miroslava Škore osnovao stranku u BiH, žele biti prva opcija Hrvatima, čeka se Diana Zelenika

Sjedište novoosnovane stranke je u Livnu, a time su, kaže Slavko Andačić, željeli poslati znakovitu poruku, jer je taj...

Meteorolog Face TV-a Nedim Sladić objavio novu prognozu vremena koja se mnogima neće dopasti: Zima se ponovo vraća

Meteorolog Face TV Nedim Sladić navodi da večeras dolazi do produbljivanja visinske doline nad Đenovskim zaljevom s kojim će...

“Jutarnji list” poziva se na izjavu direktora Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, dr. Ante Kvesića, koji je rekao da su brojke zaraženih, kao i preminulih, posljednjih dana bitno manji u odnosu na prethodne mjesece.

Broj zaraženih i preminulih od posljedica korone drastično opada u Bosni i Hercegovini, a ni sami ljekari nisu sigurni čemu to pripisati s obzirom na to da se u toj zemlji građani slabo pridržavaju epidemioloških mjera, piše danas zagrebački “Jutarnji list”.

Prema podacima entitetskih zdravstvenih institucija, u posljednja 24 sata preminulo je 15 osoba, a pozitivnih na virus je 442. Od toga broja 324 je novozaraženih u Federaciji BiH, u Republici Srpskoj od novoga virusa oboljele su 104 osobe, a u Brčko distriktu je još 14 novih slučajeva. Ukupno je testirano 4.307 osoba, podsjeća “Jutarnji list”.

“Jutarnji list” poziva se na izjavu direktora Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, dr. Ante Kvesića, koji je rekao da su brojke zaraženih, kao i preminulih, posljednjih dana bitno manji u odnosu na prethodne mjesece.

Ante Kvesić

“Ono što se događa je donekle i suprotno očekivanjima stručnjaka. Prošli smo kroz vrijeme blagdana, ljudi su se više okupljali nego kroz ostatak godine i bila su očekivanja kako ćemo imati rast broja zaraženih. Umjesto toga, mi imamo pad brojki koje se odnose na koronavirus i mogu reći kako to nismo očekivali”, rekao je Kvesić za portal “Pogled” iz Mostara.

Prema njegovim riječima, smanjuje se i broj hospitaliziranih osoba zaraženih koronom, unatoč činjenici da rade kafići, restorani, a čak se organiziraju i svadbe. Pri tome je poručio kako ne treba razmišljati o popuštanju mjera koje su na snazi, navodi “Jutarnji list”.

“Ne smijemo zaboraviti da nam svaki dan i dalje dolaze zaražene osobe u teškom stanju, imamo ljude na respiratorima i borimo se za njihove živote. Moramo ostati ozbiljni, oprezni i učiniti da i ove brojke koje imamo ovih dana, budu što manje”, dodao je Kvesić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Sahranili” penzionerku koja je preminula od koronavirusa, nakon 10 dana žena se pojavila kod kuće živa i zdrava

Španjolka za koju je porodica vjerovala da je umrla od koronavirusa iznenadila je svoju rodbinu vrativši se kući devet...

Možda vas zanima i ovo