Petak, 5 ožujka, 2021

Hrvati u Minhenu slavili prvi rođendan djetetu sa 100 zvanica, policija ih sve rastjerala: Svakom gostu prijeti kazna od 150 eura!

Nemojte propustiti

Čerkez upravo saopštio: Situacija je izuzetno loša; Nekoliko dana nas dijeli od lockdowna

Goran Čerkez ističe da zdravstveni sistem nije nikad bio u težoj situaciji i da je veliki broj oboljelih među...

Forto predstavio nove mjere: Zbog pogoršane epidmiološke situacije uvode se Covid redari, produžuje se period trajanja izolacije na 14 dana

Zaključkom Vlade KS je zatraženo donošenje mjere kojom će svaka osoba koja ulazi u BiH biti obavezna posjedovati PCR...

Meteorolog Sladić najavio dolazak snijega u BiH: Evo kada i gdje će padati

Nedim Sladić, meteorolog, rekao je za medije da će predstojeća promjena vremena u Bosni i Hercegovini biti kratkotrajna. Kako...

Potvrđene jučerašnje najave: U bh. entitetu RS pooštrene mjere!

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, zasjedao je Entitetski štab za vanredne situacije na kome su donesene nove...

NJEMAČKA – Policija je protiv vlasnika lokala i organizatora proslave podnijela prijave zbog kršenja epidemioloških mjera, a svakom gostu prijeti kazna od najmanje 300 KM, odnosno 150 eura.

I vrapci na grani znaju da se velike proslave moraju odgoditi za neka bolja vremena zbog rastućeg broja zaraženih od koronavirusa, ali čini se da uvijek ima onih koji će to ignorirati.

Kako prenose njemački mediji, u petak poslijepodne njemačka policija prekinula je porodičnu proslavu rođendana u jednom kafiću u kojemu su zatekli čak 100 gostiju u okolici Münchena.

Policija je oko 16.30 sati nakon nekoliko dojava građana stigla u kafić na Grünwalder Straße gdje je jedna hrvatska porodica slavila prvi rođendan djeteta pred oko stotinjak gostiju, navodi Abendzeitung, prenosi Jutarnji list.

Policija je protiv vlasnika lokala i organizatora proslave podnijela prijave zbog kršenja epidemioloških mjera, a svakom gostu prijeti kazna od najmanje 300 KM, odnosno 150 eura.

Njemačka od ponedjeljka 2. novembra uvodi lagani lockdown pri čemu se u potpunosti zatvaraju ugostiteljski objekti.

U petak su bili na snazi propisi da se privatne proslave poput vjenčanja i rođendana ograničavaju na maksimalno pet osoba ili članova dvaju kućanstava.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Čerkez upravo saopštio: Situacija je izuzetno loša; Nekoliko dana nas dijeli od lockdowna

Goran Čerkez ističe da zdravstveni sistem nije nikad bio u težoj situaciji i da je veliki broj oboljelih među...

Možda vas zanima i ovo