Utorak, 19 listopada, 2021

Hrvatska broji sate do ulaska u EU

Nemojte propustiti

Mnogi hrvatski gradovi prigodnim programom obilježit će danas ulazak Hrvatske u Europsku uniju, a u nekima od njih je uvedena i posebna regulacija saobraćaja, naročito u Zagrebu, gdje će se navečer održati centralna proslava.

Foto: Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr

Počeli su dolasci brojnih državnih dužnosnika i delegacija u Zagreb na proslavu ulaska Hrvatske u EU. Policija je na brojnim punktovima blokirala saobraćaj i kretanje na trasi prema centru grada kojom se kreću uzvanici.

Centralna proslava hrvatskog pridruživanja EU održat će se danas u popodnevnim i večernjim satima na zagrebačkom Gornjem gradu i Trgu bana Josipa Jelačića, a očekuje se okupljanje tridesetak stranih delegacija iz zemalja članica EU, zemalja regije jugoistočne Europe, čelnika europskih institucija te hrvatskih uglednika.

Na vrhuncu svečanosti, poslije 23 sata, predviđeni govornici su premijer Zoran Milanović, predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, zamjenik irskog premijera Eamon Gilmore u ime zemlje koja je u ovom polugodištu predsjedavala EU-om, litavska Dalia Grybauskaite čija zemlja preuzima predsjedanje sutra 1. jula, predsjednik Europskog Vijeća Herman Van Rompuy, predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz i predsjednik Republike Ivo Josipović.

Večerašnjoj svečanosti prisustvovat će i članovi Predsjedništva BiH te predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

(Dnevnik.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade SAD o izjavama Dodika o organiziranju vojske RS

- Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života...

Možda vas zanima i ovo