Nedjelja, 21 travnja, 2024

Hrvatska državna odvjetnica: Ima naznaka da je Armija BiH u ratu ušla u Hrvatsku

Preporučeno

Suradnja oko ratnih zločina u regiji ne funkcionira, kaže ona, “jer BiH ne priznaje zapovjednu odgovornost, a Srbija si prisvaja nadležnost za ratne zločine u cijelom svijetu i to je za RH neprihvatljivo”.

Glavna hrvatska državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek izjavila je danas da Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) “provodi izvide vezane uz naznake da je Armija BiH tijekom Domovinskog rata ušla na teritorij Hrvatske”.

Upravo se čita:  Poznata srbijanska voditeljica pronađena mrtva

U obraćanju medijima osvrnula se i na hrvatski spor sa Srbijom.

S premijerom Andrejem Plenkovićem, kaže, nije još razgovarala o optužnici za navodni ratni zločin protiv hrvatskih pilota, ali razgovor je dogovoren. Hrvoj – Šipek nazvala je “nebulozom” navode da će Hrvatska svoje građane izručiti Srbiji.

Suradnja oko ratnih zločina u regiji ne funkcionira, kaže ona, “jer BiH ne priznaje zapovjednu odgovornost, a Srbija si prisvaja nadležnost za ratne zločine u cijelom svijetu i to je za RH neprihvatljivo”.

Upravo se čita:  Ovo je Albanka koja je vozila BMW 170 km/h i usmrtila brata i sestru iz Gradca

“Odgovor nismo mogli dati jer ne znamo što u toj optužnici piše. DORH je u Haagu godinama imalo časnika za vezu i prekopao je sve arhive Haaškog tribunala, u njima dokaza nije bilo. Da ih je bilo, Serge Bramertz bi to sigurno obuhvatio optužnicom. O tome ne treba govoriti. Provode se izvidi, ali ne zbog toga, nego jer ima naznaka da je Armija BiH ušla na područje Hrvatske. Više od toga neću reći”, rekla je Šipek.

Upravo se čita:  Za sobom ostavio suprugu i troje djece, imao je samo 44 godine: Tužan kraj potrage za podoficirom Vojske Srbije

Glavna hrvatska državna odvjetnica nije objasnila kada se dogodio taj, mogući, upad snaga Armije BiH na hrvatski teritorij niti o kakvoj se konkretno situaciji radi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas