Nedjelja, 19 rujna, 2021

Hrvatska izručila bivšu miss BiH, povezuju je s 5 ubistava i milionskim pljačkama

Nemojte propustiti

Hrvatska je u srijedu izručila pravosudnim tijelima Bosne i Hercegovine Slobodanku Tošić (29), državljanku te zemlje za kojom je raspisana međunarodna potjernica zbog sudjelovanja u organiziranoj kriminalnoj grupi, potvrđeno je tokom dana iz Tužiteljstva BiH u Sarajevu koje vodi istragu o ovom slučaju.

Tošić je jedna od optuženih osoba u sklopu predmeta kojega pravosuđe BiH vodi pod nazivom “Lutka”. Ona je pobjegla iz BiH nakon što joj je suđenje počelo u aprilu 2014. godine a po međunarodnoj potjernici uhapšena je u Hrvatskoj. Navedena je jedna od optuženih u predmetu kodnog naziva “Lutka” u kojem se većem broju optuženih sudi za kaznena djela organiziranog kriminala. Optužnica se odnosi na pet ubistava i nekoliko pljački u kojima je ukradeno više od devet miliona konvertibilnih maraka (oko 4,5 miliona eura).

Tošić je bivša miss BiH i Playboyjeva zečica te nekadašnja djevojka Darka Eleza koji je i u BiH i Srbiji optuživan i osuđen zbog razlčitih krivičnih djela, uključujujući ubistva i pljačke. Ona se nalazi na popisu od 32 osobe koliko ih Tužilaštvo BiH tereti za slična krivična djela. Mediji su je povezivali s “namještaljkom” čiji je cilj bio ubistvo Elezovog izravnog konkurenta Đorđa Ždrale a kojim je jedno vrijeme također bila u vezi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo