Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva

Preporučeno

Za četiri najbolje ekipe Svjetskog prvenstva u susretu Hrvatska-Brazil odlučili su penali. Hrvatska je prvi polufinalista. Večeras igra Argentina-Nizozemska te će biti poznat drugi polufinalista s kojim će Hrvatska 13. decembra igrati za finale.

Brazil je imao dva promašena penala, a jedan je odbranio heroj Hrvatske Dominik Livaković. Hrvatska je imala 4 pogotka, a Brazil dva.

Upravo se čita:  Što se tačno dogodilo kobnog dana? Dani Alves je pet puta mijenjao priču, svaki put nakon novih dokaza!

Nakon regularnih 90 minuta koja je završena bez golova, uzbuđenje je raslo u produžecima koji su završeni 1:1, a onda su uslijedili penali.

Vlašić je pogodio u prvoj seriji za Hrvatsku, a Livaković je skinuo penal Rodryga. Majer je potom povisio na 2:0, a Casemiro je snažnim udarcem smanjio na 2:1.

U trećoj seriji Modrić je sigurno realizovao penal, ali je i Pedro bio siguran za 3:2. Oršić je potom pogodio, a Marquinhos pogodio stativu i Hrvatska je prošla.

Upravo se čita:  Što se tačno dogodilo kobnog dana? Dani Alves je pet puta mijenjao priču, svaki put nakon novih dokaza!

U preostalim četvrtfinalnim utakmicama u subotu se sastaju Portugal i Maroko i Engleska i Francuska.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Jeziva poruka stigla u sarajevsku osnovnu školu: ‘Postavio sam eksploziv, čujem glasove u glavi’

Esada Šahinagić, direktorica OŠ "Ćamil Sijarić" na Dobrinji, na čiju adresu je jutros stigla prijeteća poruka, kazala je za...

Još vijesti za vas