Nedjelja, 1 listopada, 2023

Hrvatska još više pooštrila mjere na granicama: Kazne vrtoglave

Preporučeno

Iz Granične policije savjetuju da se koriste i drugi granični prijelazi da bi se relaksirali Doljani i smanjile gužve.

Turisti su jedva dočekali relaksirane Covid-mjere i provjere na granicama. To znači i kraća čekanja, na šta se svakoga ljeta turisti žale.

Ljetne gužve kakve smo znali bilježiti još nisu počele. Doljani su jedan od najprometnijih graničnih prijelaza u ovom dijelu naše zemlje. Na prelazak granice sa susjednom Hrvatskom znalo se čekati i po dva i pol sata.

Upravo se čita:  Nedjelja u FBiH uskoro neradni dan? Hasičević objasnio zašto bi to mogla biti dobra odluka

Stoga iz Granične policije savjetuju da se koriste i drugi granični prijelazi da bi se relaksirali Doljani i smanjile gužve.

„Važno je napomenuti da osim Međunarodnog graničnog prijelaza Doljani imamo i MGP Bijača, MGP Gabela, MGP Zvirići, MGP Crveni grm i MGP Orahovlje“, ističe Kristijan Markić, inspektor za graničnu kontrolu jedinice GPBiH Doljani.

Republika Hrvatska postrožila je mjere kada je riječ o unosu roba u tu zemlju. Ranije su sankcionirali unos većeg broja cigareta i duhanskih proizvoda, sada je lista zabranjenoga još veća. Unos mesa, mlijeka i mliječnih proizvoda potpuno je zabranjen, dok, primjerice, ribu, med, jaja možete prenijeti tek u određenoj količini, javlja Federalna

Upravo se čita:  Iz sefa Općine Stari Grad Sarajevo nestalo 100.000 KM

Prije puta valja se informirati što se i u kojoj mjeri može prenijeti preko granice, jer su kazne vrtoglave. Za neke prekršaje, poput neprijavljivanja robe, čak i do 25.000 maraka.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić vrijedno radi da svojim pratiocima donose pravovremene vijesti o vremenskim prilikama u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo