Srijeda, 27 siječnja, 2021

Hrvatska najavljuje uvođenje novih mjera

Nemojte propustiti

Razgovor o ikoni koju je Dodik poklonio Lavrovu: Evo šta je glavna tužiteljica rekla ukrajinskom ambasadoru!

Osim afere "ikona", na sastanku se razgovaralo o procesuiranju i radu na predmetima koji se odnose na sudjelovanje državljana...

Sutra zasjeda Krizni štab, poznata jedna od odluka koja će biti donesena?

Iako je više puta naglašavano da kantoni mogu donositi restriktivnije mjere, dva kantona su već ublažile mjere u odnosu...

Ovo se neće dopasti razbijačima BiH: Joe Biden i Angela Merkel razgovarali o Zapadnom Balkanu, najavljeno jačanje angažmana

Poznato je, inače, da se, kada je riječ o Zapadnom Balkanu, najčešće govori o BiH i Kosovu, jer su...

Oštre reakcije iz RS-a: Bisera Turković podrškom Sakibu Mahmuljinu udarila šamar suživotu

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministarka inostranih poslova BiH, podržala je komandanta Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba...

Kolarić je poručio da neće biti uvođenja horizontalnih mjera koje se tiču cijele države, nego da će biti uvođenja lokalnih i regionalnih mjera.

Branko Kolarić, epidemiolog i član Vladinog naučnog savjeta za virus korona, izjavio je danas da je vrijeme da se u mjestima, gdje ima više zaraženih virusom korona, preduzmu mjere za smanjenje tog trenda.

To je, rekao je, dogovoreno na sastanku Vladinog tijela s ciljem da početak školske godine počne sa što manje zaraženih.

Istakao je da će te mjere donijeti Štab, a da je naučni savjet predočio koje su lokacije na kojima bi te mjere trebalo uvesti.

Rekao je da neće biti uvođenja horizontalnih mjera koje se tiču cijele države, nego da će biti uvođenja lokalnih i regionalnih mjera.

“Savjeti idu u smjeru da se mjere donose regionalno, lokalno prema situaciji. Neke preporuke su generalne, a pitanje je na mjestima s većim brojem zaraženih nošenje maski, preporuka u zatvorenom prostoru i više podizanje svijesti o potrebi držanja distance kako bismo smanjili osnovni način prenosa bolesti”, rekao je Kolarić, prenijela je zagrebačka N1.

I direktorica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić je nakon sastanka rekla da se razgovaralo o strategiji i naučnim saznanjima o virusu korona.

Navela je da se očekuje “izazovna jesen” za koju se treba pripremiti.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Političarka iz Mostara koja je popljuvala Željka Komšića: “BiH treba podijeliti na četiri regije”

Vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara Boška Ćavar kazala je za N1 kako nije “ni Komšićeva ni Čovićeva...

Možda vas zanima i ovo