Nedjelja, 1 listopada, 2023

Hrvatska pjevačica ispred sarajevske Katedrale nastupila u mini haljini, Gradsko vijeće oštro osudilo nastup

Preporučeno

– Klubovi vijećnika Naroda i pravde, SDP BiH i Naše stranke u Gradskom vijeću smatraju da je neprimjereno našu kulturnu baštinu koristiti kao pozadinu za estradne potrebe.

Hrvatska pjevačica Lidija Bačić i bh. pjevač Fatmir Sulejmani predstavili su pjesmu “Sjaj” na platou ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu.

Osim pjesme, pažnju je privukao outfit pjevačice iz Splita. Lidija je, iako je nastupala ispred katedrale, obukla mini haljinu s dubokim dekolteom.

Upravo se čita:  Potvrđeno: SIPA vrši provjere Christiana Schmidta

Mnogi građani su smatrali kako je izbor pjevačice bio neukusan s obzirom na to gdje je pjevala, međutim, bilo je i onih koji su je branili, govoreći da ima pravo obući šta želi i da joj haljina dobro stoji.

Tim povodom oglasili su se klubovi vijećnika u gradskom Vijeću grada Sarajeva.

– Katedrala Srca Isusova jedan je od nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, gradskih simbola i stub duhovnog života katoličkog stanovništva u Sarajevu. Ona govori o kulturi mjesta u kojem se nalazi i stoljećima je posjećuju ljudi iz svih krajeva svijeta i svih religija – istaknuto je u saopstenju te su oštro osudili spomenuti nastup i pozvali nadležne organe da u buduće pravovremeno reagiraju.

Upravo se čita:  Počelo saslušanje ljekara s KCUS-a u slučaju Dženan Memić: 'Poznata su njihova imena, a i saradnici'

– Klubovi vijećnika Naroda i pravde, SDP BiH i Naše stranke u Gradskom vijeću smatraju da je neprimjereno našu kulturnu baštinu koristiti kao pozadinu za estradne potrebe. Dostojanstvo jednog naroda čuva se i zaštitom integriteta njegovih spomenika. Oštro osuđujemo i pozivamo nadležne organe da pravovremeno reagiraju i u skladu sa zakonom, opomenu i sankcionišu učesnike – zaključeno je.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo