Utorak, 11 svibnja, 2021

Hrvatska: Profesora osumnjičenog za pedofiliju šalju na odmor

Nemojte propustiti

Zakon u Hrvatskoj onemogućava da profesor iz okoline Slavonskog Broda koji je osumnjičen za pedofiliju bude suspendovan prije podizanja optužnice, pa je škola odlučila da ga pošanje na godišnji odmor.

osnovna-skola1Mato Elkaz, direktor Područne škole “Bogoslav Šulek”, u Vranovcima objasnio je da imaju obećanja da će optužnica protiv tog profesora biti podignuta ili odbačena u naredne dvije do tri sedmice.

“Uz pomoć ministarstva i njihove pravne službe pronađeno je rješenje da bude upućen na godišnji odmor dok ne bude dignuta optužnica, kako ne bi imao pristup školi”, rekao je Elkaz.

Roditelji djece koja pohađaju ovu školu uvjereni su da direktor ide na ruku profesoru, jer, nakon što je koristio bolovanje, namjerava da mu odobri godišnji odmor.

Oni su, kako navode, spremni da preduzmu drastične mjere, ako sistem zakaže i direktor ništa ne učini nego vrati profesora nazad na posao – prenose hrvatski meidji.

Roditelji su upozorili da djecu neće puštati u školu, ako sporni profesor bude vraćen na nastavu.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

I jutros eksplozije u Jerusalemu: Poginula dva Palestinca, više od 100 povrijeđeno

Eskalacija sukoba počela je jučer protestima ispred džamije Al aksa u srcu Starog grada u Jerusalemu tokom obilježavanja Dana...

Možda vas zanima i ovo