Petak, 25 lipnja, 2021

Hrvatska raspisala potjernicu protiv Manojla Milovanovića

Nemojte propustiti

Manojlo Milanović (Foto: Agencije)
Manojlo Milanović (Foto: Agencije)

Hrvatska je raspisala potjernicu protiv bivšeg načelnika Generalštaba nekadašnje Vojske Republike Srpske Manojla Milovanovića.

Potjernica je raspisana 7. januara.

Hrvatska Milovanovića traži zbog, kako je navedeno, ratnog zločina nad civilnim stanovništvom.

Milovanović je večeras za banjalučku Alternativnu televiziju rekao “da mu nije jasno zašto ga tereti Hrvatska poslije toliko godina”.

– Prošao sam Haški tribunal, Sud BiH i niko mi nije mogao naći, kao što kažu “ni crno iza lokta”, što se tiče ratnih zločina – rekao je Milovanović navodeći da je, koliko je čuo, “raspisana međunarodna potjernica”.

Šta se tačno Milovanoviću stavlja na teret nije bilo moguće saznati.

Ukoliko se do petka, 7.februara, ne dostavi prigovor, za Milovanovićem će automatski biti raspisana “crvena” potjernica i ukoliko pređe granicu Hrvatske bit će uhapšen.

Manojlo Milovanović je general-pukovnik bivše Vojske Republike Srpske u penziji, a do početka raspada Jugoslavije je bio oficir Jugoslovenske narodne armije.

Tokom rata u Bosni i Hercegovini bio je načelnik Generalštaba Vojske Republike Srpske. Bio je ministar u Ministarstvu odbrane Republike Srpske od 29. januara 1998. do 1999. godine.

Član je Senata Republike Srpske od 2009. godine i živi u Banjoj Luci.

(Fena)

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Predrag Kojović podnio ostavku na čelu Naše stranke, svemu uzrok Baralijina “šala”

Predrag Kojović podnio je ostavku na mjesto predsjednika Naše stranke Kojović je na mjesto predsjednika ove političke opcije izabran prvi...

Možda vas zanima i ovo