Petak, 18 lipnja, 2021

Minusi i snijeg stižu u Hrvatsku, napadat će ga i više od 10 centimetara!

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Tokom iduća dva dana Hrvatsku očekuju obilna kiša, ali i snijeg. On će već u utorak početi padati najprije samo u višim dijelovima, uglavnom Gorskog kotara i Like, a od večeri, i posebice noći, i na nižim nadmorskim visinama gorske Hrvatske, uz gotovo sigurno stvaranje snježnog pokrivača, i većeg od 10 cm.

U srijedu će snijeg zabijeliti i nizine središnje Hrvatske, kazao je Zoran Vakula za HRT, pa i zapadnu Slavoniju, gdje se također ne smije isključiti mogućnost stvaranja tanjeg snježnog pokrivača.

Snijega će sutra biti i na nekim planinama Dalmacije, a uz buru vjerojatno i mjestimice na sjevernom Jadranu, ponajprije oko Rijeke i Senja.

Najmanje oborina, bit će u istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnome Srijemu, gdje će sljedećih dana najviša dnevna temperatura zraka biti među najvišima u Hrvatskoj.

U četvrtak minusi!

Nakon iznadprosječno visoke temperature koja se već mogla primijetiti u utorak ujutro, u srijedu će gotovo širom Hrvatske biti hladnije. U Gorskome kotaru vjerojatno uz najvišu temperaturu zraka samo oko 0°C.

U četvrtak je velika vjerojatnost hladnog jutra u većini Hrvatske, uz temperaturu zraka mjestimice u unutrašnjosti i nižu od -5°C, ponajprije u gorskim krajevima.

Od petka proljeće

Već tokom dana zamjetno će zagrijati, a na još toplije vrijeme valja se pripremiti od petka do nedjelje, kada će najčešća najviša temperatura zraka biti uglavnom od 15 do 20°C, iznio je prognoze Zoran Vakula za HRT.

(HRT)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo