Subota, 21 svibnja, 2022

Hrvatska stranka: Čović nije predstavnik hrvatskog naroda, nisu svi Hrvati za Čovića

Nemojte propustiti

– Nisu svi Hrvati u HDZ-u niti su svi Hrvati glasali za Dragana Čovića – saopćeno je danas iz Hrvatske stranke s Božom Skopljakovićem na čelu.

Koliko puta treba ponoviti – gospodin Dragan Čović nije predstavnik hrvatskoga Naroda, nego je predstavnik HDZ-a i onih koji glasuju za njega. Nisu svi Hrvati u HDZ-u niti su svi Hrvati glasali za Dragana Čovića, saopćeno je danas iz Hrvatske stranke s Božom Skopljakovićem na čelu.

“Politički potezi koji se povlače sve ove godine a poglavito posljednjih mjeseci, tjedana i dana idu toliko nisko da većina običnih građana u bih ostaje bez teksta, tako izostaje zdrava kritika svega što nam rade. Obični građani mogu ostati bez teksta i kritike, ali da ova zemlja ostane bez gromoglasnog povika akademske zajednice, učenih i priznatih osoba, to je teško razumjeti”, poručuju u saopćenju iz Hrvatske stranke BiH.

Kako se dodaje, HDZ još od završetka izbora 2018. godine, blokira formiranje Vlade Federacije BiH, a sada Dragan Čović spočitava drugima da blokiraju rad institucija, a mi šutimo.

“Glas Martina Raguža bio je odlučujući da se prije četiri godine uvedu nove tehnologije na biračka mjesta, kako bi se spriječile krađe i gle čuda nositelji europskih vrijednosti odlučili su se ne glasati za te izmjene i tako jasno dali do znanja da su oni za krađu. To isto gledamo i ovih dana te se izmišljaju različiti razlozi kako bi se opravdala i nastavila krađa, a mi šutimo”, navode iz Hrvatske stranke BiH.

Primijetili su i da je “u posljednje vrijeme riječ konstitutivni je toliko u opticaju da se istrošila do te mjere i prerasla u konstruktivni”.

“Konstruktivni za razaranje i omalovažavanje države BiH gdje su se ujedinile domaće i strane snage. Pa zar smo tako kratkog pamćenja da smo zaboravili da je Ustavni sud BiH 2000. godine, donio odluku po apelaciji Alije Izetbegovića prema kojoj su ‘Hrvati, Srbi i Bošnjaci konstitutivni na teritoriji cijele BiH’, a u kojoj stoji kako je ‘konstitutivnost natkrovljujuće načelo Ustava BiH’. Za su glasali bošnjački i strani sudci, dok su hrvatski i srpski glasovali protiv”, podsjećaju.

Suci Hrvati, dodaju, glasali su protiv konstitutivnosti Hrvata na cijelom prostoru BiH.

“Što bi bilo da je glasano suprotno, Hrvati bi sada bili nacionalna manjina, pa tko je ovdje izdajnik hrvatskih interesa i tko je naložio hrvatskim sudcima da glasuju protiv konstitutivnosti, a mi i dalje šutimo! Da smo sve ove godine bili iskreno konstruktivni koliko smo lažno konstitutivni Bosna i Hercegovina bi danas bila pred vratima EU a ne ovakva rastrgana i razapeta u trokutu Sarajevo-Zagreb-Beograd. Može li se vjerovati nekada žestokim protivnicima a danas licemjernim zagovarateljima konstitutivnosti sa figom u džepu”, navode iz Hrvatske stranke BiH.

Osvrću se i na posljednje poruke iz susjedne Republike Hrvatske.

“Gospoda Milanović i Plenkoviće posljednjih tjedana više su izgovarali riječ konstitutivnost nego sve ove godine koliko su u politici, zdrav razum nalaže da se upitamo, zašto?”, pitaju se iz HS-a, te dodaju:

“Država Bosna i Hercegovina je nikakva i nefunkcionalna, nikada nećete ući u NATO jer dozvolu trebaju dati svi, kazao je Milanović. A sada trpi Finska i Švedska jer navodno niti njima se neće omogućiti ulazak u NATO dok se u BiH ne izmijeni izborni zakon. Je li ovo domoljublje spram Bosne i Hercegovine ili je патриотизм.”

Slobodan čovjek naći će načina da izrazi svoje nezadovoljstvo, zaključuju iz Hrvatske stranke BiH, spram onog što mu se dešava a robovi politike uvijek će tražiti izliku za ne djelovanje.

*патриотизм – ruska riječ za patriotizam

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Bivša prodavačica otkrila detalje iz marketa koje kupci ne primjećuju

Jedan kutak dućana savjetuje da izbjegavaju svi kupci, a to je zahod. Neimenovana bivša djelatnica supermarketa iz Britanije otkrila je...

Možda vas zanima i ovo