Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Hrvatska: Utvrđeno kako je došlo do stravične nesreće u kojoj je život izgubilo 12 osoba

Nemojte propustiti

U nesreći je smrtno stradalo 12 osoba iz autobusa, među kojima je i vozač autobusa, svi državljani Poljske.

Uviđajem saobraćajne nesreće poljskog autobusa u kojoj je u subotu na autocesti kod Breznice život izgubilo 12 osoba utvrđeno je da je vozač izgubio kontrolu nad upravljačem, a u cilju utvrđivanja uzroka nesreće naložena je obdukcija stradalih i vještačenje alkoholiziranosti vozača.

Uviđaj nesreće koja se dogodila u subotu oko 5,25 sati na autocesti Goričan – Zagreb u smjeru Zagreba kod mjesta Breznica provela je u prethodnom postupku zamjenica varaždinske županijske državne advokatice s policijskim službenicima varaždinske policije.

Prema do sada prikupljenim podacima, do saobraćajne nesreće došlo je na način da je vozač autobusa registriranog u Poljskoj izgubio kontrolu nad upravljačem vozila koje je skrenulo u desnu stranu, probilo zaštitnu ogradu i sletjelo izvan autoceste.

U nesreći je smrtno stradalo 12 osoba iz autobusa, među kojima je i vozač autobusa, svi državljani Poljske.

U cilju utvrđivanja načina i uzroka saobraćajne nesreće državno odvjetništvo Hrvatske naložilo je obdukciju smrtno stradalih osoba, vještačenje alkoholiziranosti vozača autobusa i provođenje drugih potrebnih izvida i dokaznih radnji.

U poljskom autobusu koji je jutros sletio s autoceste bile su 44 osobe – 42 putnika i dva vozača, 12 osoba je smrtno stradalo o na liječenju su trenutno 32 osobe, rekao je hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović ispred bolnice u Varaždinu.

Ministar zdravstva te zemlje Vili Beroš rekao je prilikom obilaska povrijeđenih u Varaždinu da je 19 soba teže, a 13 lakše povrijeđeno.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Joe Biden potpisao važan zakonski paket o klimi i zdravstvu

"Riječ je o budućnosti. Riječ je o tome da se osigura blagostanje i napredak američkih obitelji", rekao je. "Riječ...

Možda vas zanima i ovo