Subota, 18 rujna, 2021

Hrvatska uvela bitne promjene: Mijenjaju se kriteriji za testiranje i nema više 14-dnevne izolacije!

Nemojte propustiti

Krunoslav Capak, direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, izvijestio o tri noviteta vezana uz koronavirus u susjednoj zemlji.

– Izolacija će trajati 10 umjesto 14 dana. Najnoviji podaci pokazuju da osobi nakon sedmog dana bolesti znatno pada zaraznost, kazao je Capak najavivši još dvije bitne promjene.

– Kriterij za testiranje ne mijenja se bitno, osim što smo uveli učenike i studente u domovima i one osobe koje idu u škole i fakultete medicinskog tipa i treća bitna novost je da dosad osobe koje su bile pozitivne, osoba koja ima dokazanu potvrdu da je preboljela bolest, tri mjeseca ne mora ići u samoizolaciju ako i bude u kontaktu sa zaraženom osobom, nadovezao se.

Upitan spremaju li se nove mjere ili odluk stožera, Capak je rekao da ponedjeljkom obično imamo nižu brojku, jer je manje testiranja.

– Danas smo imali 70, to nije realna brojka, sutra ćemo imati više. Ali dvije sedmice mi kontinuirano imamo silazni trend broja oboljelih i nadamo se da će se taj trend nastaviti, rekao je Capak, prenose hrvatski mediji.

Krunoslav Capak, Foto: hzjz.hr

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo