Utorak, 28 rujna, 2021

Hrvatski admiral otkrio ko je iz Bosne i Hercegovine tražio njihovo hapšenje: “Sve to nama dolazi iz Banja Luke”

Autor:S.B.

Nemojte propustiti

“Srbi sve operacije oslobađanja okupiranih područja Repulike Hrvatske koja su posljedica velikosrpske agresije žele prikazati dvojbenim, zločinačkim i prozivati“, kaže admiral Domazet.

Jučer je odjeknula vijest da Bosna i Hercegovina od Hrvatske traži da preuzme procesuiranje 14 generala Hrvatske vojske zbog sumnje u počinjenje ratnih zločina tokom akcije Bljesak.

Milanović je o tome govorio u Kninu, rekao je da Hrvatsku 26 godina poslije zasipaju optužnicama protiv naših zapovjednika, ali i poručio da im na optužnice možemo odgovoriti sa jasnim stavom “taj film nebude gledali”.

Među 14 imena koje se traže jest i ono admirala Davor Domazeta-Loše. No, zbog ovog na nije pretjerano zabrinut, a otkrio je za portal Dnevno.hr i odakle stižu optužnice.

Sve to stiže iz Banja Luke

Dakle, prava adresa je Banja Luka:

“Kad su u pitanju Srbi, jer je ovdje riječ o srpskoj politici, onda ništa nije iznenađujuće. Niko ne govori ko iza toga stoji: To je iz Banja Luke poslano u Sarajevo, a ovima u Sarajevu vjerovatno je bilo čak i drago da se to može vratiti Hrvatskoj i da u medijima o tome pišu”, kaže nam Lošo.

“I sve je to tempirano. Danas (nedjelja) je zadnji dan Oluje, sutra, 8. augusta, potpisana je predaja 21. korpusa. Dakle, Srbi sve operacije oslobađanja okupiranih područja Repulike Hrvatske koja su posljedica velikosrpske agresije žele prikazati dvojbenim, zločinačkim i prozivati“, kaže admiral.

“Vidim da, kad je o Oluji riječ, da ovi u Srbiji – a i neki ovdje u Hrvatskoj – sve više ‘cvile’. I nek’ cvile, mi ne trebamo obraćati pozornost na to zato što su u laži, a laž ima svoju zakonitost. Ako izgovorite jednu laž, da bi je obranili vi morate imati deset novih laži, a onda za tih deset morate imati sto… Ovo se sve događa jer njih boli onaj trenutak kad su general Gotovina i Markač oslobođeni u Haagu i sve je njihovo palo u vodu. Ne znaju više što izmišljaju, iduće godine će opet nešto, a to je dobar znak da im ne ide, da njihove laži ne padaju na plodno tlo.”

“U operacija Bljesak, koja je globalno bila sastavni dio Oluje, ali su se stekli uvjeti da se izvede samostalno, ni jedan hrvatski vojnik nije prešao u  bh. teritorij. Ne znam zašto su naši objavili zadnji dan Oluje, mogli su to odmah: očigledno je po govoru u Kninu predsjednik Milanović znao i zato je poslao jasnu poruku, svatko je mogao iščitati da to već je došlo u Hrvatsku”, rekao je Domazet za kraj.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo