Petak, 30 srpnja, 2021

Hrvatski košarkaš izbjegao smrt u Ankari: Detonacija je bila strašna, čuli smo krikove

Nemojte propustiti

Hrvatski košarkaš izbjegao smrt u Ankari: Detonacija je bila strašna, čuli smo krikove

Teroristički napad u Ankari u kojemu je poginulo najmanje 95 ljudi, a ozlijeđeno njih 250, umalo je bio koban za hrvatskog košarkaškog reprezentativca porijeklom iz Drinovaca, Marka Tomasa koji od ove sezone igra za ekipu TED Ankara Koleji.

Za vrijeme bombaškog napada, Tomas se nalazio tek 50 metara od mjesta napada. Dvorana za trening košarkaša Ankare u neposrednoj je blizini glavnog željezničkog kolodvora na kojemu je ubijeno gotovo stotinu ljudi.

“Detonacija je bila strašna, svi smo protrnuli. Čuli smo sirene hitne pomoći i stravične krikove. Trening je prekinut, svi su u panici počeli telefonirati obiteljima i javiti da smo dobro prošli. Bili smo prestavljeni”, kazao je Marko Tomas.

“Kad smo izašli iz dvorane, nismo vidjeli stravične prizore, ali je buka sirena bila zaglušujuća. Vidjeli smo policiju s dugim cijevima na ulicama. Samo smo čekali da što prije odemo. Morali smo izaći na staržnji izlaz. Još sam u šoku, ali sam sretan što sam uspio preživjeti stravičan masakr”, dodao je Tomas.

Hrvatski reprezentativac i njegova turska ekipa morali su u subotu doći na trening sat i po ranije zbog najavljenog protesta sindikata i nevladinih organizacija. Možda ih je to spasilo!

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo