Petak, 20 svibnja, 2022

Hrvatski medij ima “nagradno pitanje”: Ko to jedini šuti o sankcijama Dodiku?

Nemojte propustiti

– Nagradno pitanje glasi: Ko se jedini ne oglašava o kazni Dodiku i Republici Srpskoj?

Uvođenje sankcija članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjednici RS-a Željki Cvijanović prokomentarisao je čitav državni vrh BiH, kao i brojni politički predstavnici iz regiona, ali hrvatski mediji su, u moru reakcija, shvatili da neko nedostaje, a to su pitali i svoje čitatelje.

Hrvatski Jutarnji list postavio je sljedeće pitanje: Ko ponovo šuti?

Oni su svom tekstu navode da je međunarodna zajednica ponovo odlučila stati na put Dodiku.

– Odmah treba reći da iza svega ne stoji naglo probuđena svijest Zapada, već je to reakcija na Dodikovu podršku ruskoj agresiji na Ukrajinu, i upozorenje da bi iduće sankcije mogle biti još oštrije, ako nastavi po svom, navodi se u tekstu.

Oni podsjećaju da je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt iskoristio bonske ovlasti kako bi van snage stavio zakon o nepokretnoj imovini RS, te da mu je dan prije Velika Britanija uvela sankcije kao i predsjednici RS Željki Cvijanović.

Na kraju su postavili “nagradno pitanje”:

– Nagradno pitanje glasi: Ko se jedini ne oglašava o kazni Dodiku i Republici Srpskoj? Razumije se da su to njegovi bliski saveznici – Dragan Čović i HDZ BiH.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primljen na KCUS

Iz Komšićevog kabineta nisu željeli davati nikakve detalje o tome, niti potvrditi informaciju. Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić...

Možda vas zanima i ovo