Nedjelja, 24 siječnja, 2021

Hrvatski mediji o gestu policajca iz Bosne i Hercegovine: ”Mislim da nisam nikakav heroj, ali da imam veliko srce bosansko – imam”

Nemojte propustiti

Stiglo upozorenje: “Dijaspora je jedan veliki kapital i bogatstvo kojeg se Bosna i Hercegovina ne smije tako lako odreći”

"Dijaspora je jedan veliki kapital i bogatstvo kojeg se Bosna i Hercegovina ne smije tako lako odreći", kazao je...

Sjećate li se “kioska od 253.000 KM”? Evo koliko ustvari košta: Muzur objavio nalaz vještaka, vrijednost čak 10 puta manja!

Predsjednik turističke zajednice KS Nermin Muzur podsjetio je na ovaj slučaj i objavio nalaz vještaka građevinske struke kao dokaz...

Ostvaruju se najcrnji snovi Dragana Čovića: Domovinski pokret Miroslava Škore osnovao stranku u BiH, žele biti prva opcija Hrvatima, čeka se Diana Zelenika

Sjedište novoosnovane stranke je u Livnu, a time su, kaže Slavko Andačić, željeli poslati znakovitu poruku, jer je taj...

Meteorolog Face TV-a Nedim Sladić objavio novu prognozu vremena koja se mnogima neće dopasti: Zima se ponovo vraća

Meteorolog Face TV Nedim Sladić navodi da večeras dolazi do produbljivanja visinske doline nad Đenovskim zaljevom s kojim će...

Gesta jednog policajca iz Bosne i Hercegovine u Petrinji dirnula je hiljade ljudi. On je odmah nakon razornog potresa došao pomagati razrušenoj Petrinji. Tamo je na tlu u blatu našao hrvatsku zastavu, koja je ležala na ruševinama. Podignuo ju je s tla i spremio sa strane na sigurno, piše hrvatski portal Dnevnik hr.

Taj je trenutak fotografijom zabilježio Nermin Saraj i podijelio ju na društvenim mrežama.

”Policajac iz Bosne i Hercegovine u ruševinama grada Petrinje (Hrvatska), koji je zemljotres sravnio do zemlje, pronalazi zastavu Republike Hrvatske i s poštovanjem postupa sa simbolom države. Budimo ljudi!! Veliko je srce bosansko”, napisao je Nermin uz fotografiju koja se svidjela više od tisuću ljudi.

Nije dugo trebalo da se otkrije tko je muškarac s fotografije. Portal Radiosarajevo.ba otkrio je da je riječ o Sarajliji Samiru Mirviću, zapovjedniku Jedinice za intervenciju i podršku pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

”Da, točno je da sam na toj fotografiji koja se dijeli društvenim mrežama. Sve se dogodilo kada smo krenuli iz Sarajeva dostaviti pomoć Petrinji i Glini. Akciju pomoći organizirao je Alija Jašarević, njegova udruga za veterane brigade Starog Grada. On se obratio mojoj direkciji, a direktor Mirsad Vilić dao je podršku da naš tim sudjeluje u ovoj akciji pomoći prijateljima u Hrvatskoj”, rekao je Mirvić za Radiosarajevo.ba. Dodao je da su htjeli pomoći kolegama iz petrinjske i sisačke policijske stanice.

“Malo smo se išli prošetati gradom kako bismo, ako to bude potrebno, još nekome od građana pomogli. U prolasku pored ruševina vidio sam u blatu hrvatsku zastavu. Bilo mi je teško gledati zastavu Hrvatske u blatu, imao sam neki loš osjećaj, onako ljudski.

Sagnuo sam se, podigao je, smotao i stavio uz ulazna vrata, u nadi da će vlasnik pronaći i uzeti. Nisam ni znao da su me prijatelji slikali i sve objavili na Instagramu. Mislim da nisam nikakav heroj, ali da imam veliko srce bosansko, imam. Uostalom, kao i svi Bosanci”, zaključio je policajac.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik ponovo o članici CIK-a i njenom prezimenu: “Bila je udata za Bošnjaka, zadržala prezime…”

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je na pitanje novinara da li se kaje zbog riječi koje je izgovorio na...

Možda vas zanima i ovo