Četvrtak, 25 travnja, 2024

Hrvatski mediji o zatvaranju McDonald‘s-a u BiH: Presudili mu i ćevapi?

Autor:Hina

Preporučeno

Poslovanje McDonald‘sa u BiH i prije je nailazilo na teškoće pa su tako svojevremeno zatvoreni objekti koji su bili otvoreni u Banjoj Luci i Tuzli.

Lanac restorana brze hrane McDonald‘s u ponoć će, nakon punih 11 godina, prestati s radom u Bosni i Hercegovini, budući da je ta kompanija oduzela licencu za rad tamošnjoj franšizi zbog niza skandala.

“Da, istina je. McDonald‘s prestaje s radom od subote zbog niza problema. Portali su naveli točnu informaciju”, rekao je za Hinu donedavni zaposlenik lokalne franšize McDonald‘sa.

Upravo se čita:  Bingo poslao važno obavještenje kupcima

Problemi su nastali kada je Kantonalni sud u Sarajevu zbog dugovanja za najam početkom decem bra naložio povrat Raiffeisen banci jednoga prostora u kojemu se nalazio McDonald‘sov restoran. Lokalni mediji su naveli kako se radi o dugovanju od pola miliona eura.

Raiffeisen banka je potvrdila da su dobili presudu protiv kompanije Gliese 581g, koja je bila lokalna franšiza McDonald‘s, ali, nisu objavili koliki je iznos duga u pitanju.

Upravo se čita:  300 radnika u RS-u ostalo bez posla

Inače, večeras se u poslovnicama McDonald‘sa u Sarajevu stvaraju velike gužve. Na drive-inu je kolona automobila, a i u restoranu su redovi ljudi.

Prvi restoran McDonald‘sa otvoren je 2011. u Sarajevu, a u Mostaru je otvoren 2012. godine. Posljednji objekt McDonald‘sa u Bosni i Hercegovini otvoren je 2020. godine, u sarajevskom naselju Šip.

Poslovanje McDonald‘sa u BiH i prije je nailazilo na teškoće pa su tako svojevremeno zatvoreni objekti koji su bili otvoreni u Banjoj Luci i Tuzli.

Upravo se čita:  Pogledajte kako izgleda prvi tržni centar Islamske zajednice u BiH

Analitičari su to objašnjavali činjenicom da je McDonald‘s preskup za uvjete koji vladaju u BiH, a ima konkurenciju u domaćim ćevapima i drugim specijalitetima s roštilja koji imaju jaku ukorijenjenu tradiciju u zemlji, navodi Hina.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Uskoro stiže zatopljenje, temperature će biti prave ljetne

U Bosni i Hercegovini će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanih intervala prijepodne. U većem dijelu zemlje...

Još vijesti za vas