Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Hrvatski premijer Zoran Milanović danas u Potočarima

Nemojte propustiti

Hrvatski premijer Zoran Milanović prisustvovaće danas obilježavanju 17. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” u Srebrenici, a u izaslanstvu će biti i ministar obrane Ante Kotromanović, priopćila je danas Vlada Hrvatske.

“Premijer Milanović sudjelovat će na obilježavanju 17. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Memorijalnom centru Potočari. Snage bosanskih Srba, pod zapovjedništvom Ratka Mladića, ubile su u julu 1995. godine u Srebrenici više od osam hiljada Bošnjaka”, navodi se u priopćenju.

Na groblju u Memorijalnom kompleksu u Potočarima danas će biti pokopani posmrtni ostaci 520 žrtava srebreničkog genocida, a među njima i šestorice dječaka, koji su u vrijeme kada su ubijeni imali po 15 godina, te četiri žene, od kojih je najstarija u trenutku ubistva imala 94 godine.
 
Po završetku komemoracije žrtava genocida u Srebrenici, premijer Milanović otputovat će u zajednički posjet Orašju s predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom.

Milanović i Bevanda sastat će se s predstavnicima Posavskog kantona, Distrikta Brčko i Općina Bosanske Posavine, koje pripadaju Republici Srpskoj.

 

(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Generali BiH u Predsjedništvu: Armija RBiH bila jedina legalna odbrambena snaga

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Džaferović kazao je da daje punu podršku aktivnostima Udruženja generala Bosne i Hercegovine u...

Možda vas zanima i ovo