Utorak, 30 svibnja, 2023

HS BiH reagovala na Ljubićeve izjave: Sramotno, u HNS-u rade sve da posvađaju Bošnjake i Hrvate – Izborni zakon vam je bio dobar kad je izabran Čović

Nemojte propustiti

Iz HS-a ističu kako se Hrvati iz srednje Bosne i Posavine ograđuju od ovakvih i sličnih izjava zvaničnika HNS-a koji i dalje rade na podizanju tenzija između Bošnjaka i Hrvata.

Hrvatska stranka BiH oglasila se saopćenjem za javnost povodom sinoćnjih izjava predsjednika Glavnog vijeća HNS-a BiH Bože Ljubića.

Oni navode kako se “neka stanja ne mogu liječiti samo svojim znanjem”, te su Ljubiću poručili da je nekada bolje “pametno šutjeti, nego glupo govoriti”.

Ističu kako se Hrvati iz srednje Bosne i Posavine ograđuju od ovakvih i sličnih izjava zvaničnika HNS-a koji i dalje rade na podizanju tenzija između Bošnjaka i Hrvata.

Upravo se čita:  Da li je dodatno ograničenje brzine dobra ideja? Ministar Katica odgovorio na kritike o prijedlozima

– Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća HNS, gostujući na HRT-u izrekao je sramotnu rečenicu u ovakvim napetim i teškim trenutcima, za koju tvrdi da je narodna izreka. Narodna je izreka i, bolje pametno šutjeti nego glupo govoriti. I liječnicima ponekad treba pomoć, neka se stanja ne mogu liječiti samo svojim znanjem.

Hrvati središnje Bosne i Posavine ograđuju se od ovakvih i sličnih izjava tzv. hrvatskih dužnosnika iz HNS-a koji cijelo ovo vrijeme i dalje rade kako bi stvarali tenzije i zavađali Bošnjake i Hrvate na ovim prostorima. Svakoga dana možemo čuti uvredljive izjave pojedinaca ali ovo je vrhunac preko kojeg se ne može preći. Gospodo, ako se tako možete zvati, kako očekujete da sa drugom stranom, bez koje nema dogovora, postignete dogovore i sporazume oko Izbornoga zakona ili bilo čega kada nastupate na huškački način te tražite krivicu isključivo u drugoj strani za neuspjeh pregovora.

Upravo se čita:  Crnadak: Odluku da američki bombarderi nadlijeću donijelo je Predsjedništvo BiH

Ne, gospodo, teško je vjerovati da to jeste, vi ste krivi i odgovorni, Izborni zakon nije od jučer, zaboravili ste, gospodo, da je po tom istom zakonu izabran Vaš veliki vođa. Od tada, do kadrovskih promjena Središnjeg izbornog povjerenstva, nije bilo potrebe za izmjenama Izbornoga zakona. Zašto? Pa zato, gospodo, što ste preko Središnjeg izbornog povjerenstva, dok su tamo sjedili vaši ljudi, mogli krasti na izborima i izabrati potrebnu vam većinu te vam nisu bile potrebne izmjene zakona. Sada kada ste, gospodo, izgubili nadzor na SIP-om, koje najavljuje i promjene u provedbi izbora, krenuli ste agresivno vrijeđajući partnere sa kojima ste u vlasti zadnja dva desetljeća u očekivanju pozitivnog ishoda. I manje pametni i mudri, gospodo, shvatili bi da to tako ne ide, ali vama to ide i može vam stati u obraz, saopćeno je iz Hrvatske stranke BiH.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo