Subota, 27 studenoga, 2021

HSP traži od HNS BiH da prekine svaki oblik suradnje sa Miloradom Dodikom i SNSD-om

Nemojte propustiti

– Mi u HSP BiH smo stava da je srpskom članu Predsjedništva žurno potrebno psihološko vještačenje

Hrvatska stranka prava BiH na čelu sa predsjednikom Nikolom Ragužem najžešće osuđuje izjavu traktoriste iz Laktaša , notornog Milorada Dodika gdje kaže, da je sve u Bleiburgu trebalo pobiti, pa i one koji su hodali godinama poslije da je trebalo naći i ubiti.

– Podsjećamo srpskog člana Predsjedništva BiH da su u Blaiburgu pobijeni nedužni, civili-starci, žene, djeca kao i razoružani vojnici – poručuju iz ove stranke.

Mi u HSP BiH smo stava da je srpskom članu Predsjedništva žurno potrebno psihološko vještačenje. Očito da je došao do kraja političke karijere, sa čim se izgleda loše nosi pa je počeo gubiti i razum, što se najbolje vidi po posljednjoj sjednici NSRS gdje je Dodik u svome obraćanju, osramotio Republiku Srpsku kao i sve srbe u Bosni i Hercegovini.

Pozivamo HNS BiH koji je bio supokrovitelj obilježavanja spomena na Bleiburšku tragediju, da javno osudi Milorada Dodika, te da se prekine svaka suradnja sa njim dok se javno ne ispriča za ovu suludu izjavu, saopšteno je iz Ureda za informiranje HSP BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo