Četvrtak, 25 travnja, 2024

Htjela podići svoj novac u banci, ali je na šalteru uslijedio hladan tuš: “Ostala sam bez riječi pa sam u stanju šoka počela plakati”

Autor:Danica.hr

Preporučeno

HRVATSKA – Zbog svega je žena odlučila tužiti banku za duševne boli tražeći da joj isplati ukupnu odštetu od 38.000 kuna, no sud joj je dao za pravo i dosudio joj iznos od samo 4000 kuna

Žena je s bratom stigla u banku u Hrvatskoj kako bi sa štednje podigla iznos od 22.000 eura jer je oročenje upravo isteklo, a novac je htjela dati kćeri koja je kupovala stan.

Kada je zamolila bankara za novac doživjela je veliki šok, jer novca nije bilo na njenom računu, piše Danica.hr.

– Službenik banke rekao mi je da je iznos od 139.000 kuna zaplijenjen od Fine temeljem nekog ovršnog postupka. Ostala sam bez riječi pa sam u stanju šoka počela plakati. U Fini sam saznala kako me je ovršila druga banka, a tada sam pretrpjela novi šok – rekla je žena. Dobro sam znala kako sam svoje staro dugovanje prema banci u cijelosti podmirila, i to prije tri godine! – rekla je žena.

Upravo se čita:  Zmija ušla radnicima u ormarić u firmi: Uvukla se u garderobu, šokirali se kad su je vidjeli!

Ipak, službenici su utvrdili da je doista riječ o velikoj pogrešci, saznaje Danica.

Žena se glasno raspravljala i svađala s uposlenicima pred drugim klijentima, od koji su neki bili i poznanici iz kvarta, a smatrala je da su joj povrijeđeni njezin ugled, čast, dostojanstvo i ime.

Kći je sve dogovorila s prodavateljem stana i taj novac joj je trebao baš taj dan za kaparu, no banka joj je cijeli iznos vratila tek pet dana poslije, nakon što je već istekao rok koji je kći imala za polaganje kapare za stan.

Upravo se čita:  Neobični krugovi na nebu zbunili građane: Evo o čemu se tačno radi

Zbog svega je žena odlučila tužiti banku za duševne boli tražeći da joj isplati ukupnu odštetu od 38.000 kuna, no sud joj je dao za pravo i dosudio joj iznos od samo 4000 kuna temeljeći svoju odluku na iskazima sudsko-medicinskih vještaka.

Radilo se o kratkotrajnoj agoniji, tako da je strah kod nje mogao biti u jačem intenzitetu samo kratkotrajan, a kasnije je eventualno mogla još u određenom razdoblju do otprilike tri mjeseca od samog događaja u banci trpjeti strah manjeg intenziteta. Zbog toga ovaj sud ocjenjuje primjerenim da tužiteljici po osnovi pretrpljenog straha pripada upravo takva naknada neimovinske štete – navodi sudac u nepravomoćnoj presudi koja je donesena ove sedmice.
Zbog malog uspjeha u parnici, ženi je sudac istom presudom naložio da banci mora platiti 10.000 kuna parničnih troškova, a postane li presuda pravomoćna, bit će u minusu od 6000 kuna te će banci morati platiti kamate na taj iznos.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas