Subota, 18 rujna, 2021

Huān yíng, dragi đaci: Kineski jezik će se učiti u školi u Istočnom N. Sarajevu

Nemojte propustiti

U osnovnoj školi u Istočnom Novom Sarajevu učit će se kineski jezik. Učionica za te namjene otvorena je danas uz pomoć Ambasade Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini.

Ambasadorica Kine Chen Bo je istakla da je raduje činjenica da među djecom na ovom prostoru vlada veliko interesovanje za učenje kineskog jezika i upoznavanje s kineskom kulturom.

Zahvalila je općini Istočno Novo Sarajevo i Osnovnoj školi Sveti Sava za napore koje su učinili na otvaranju te, prve učionice za učenje kineskog jezika u RS-u, kao i Univerzitetu u Istočnom Sarajevu za doprinos u promovisanju kineskog jezika u RS.

Premijerka RS-a Željka Cvijanović je navela da će ovo biti veliki korak ka zbližavanju naroda RS-a i Kine.

“Osim aktivnosti koje imamo na relaciji institucija RS-a i Kine u vezi sa investiranjem u različite oblasti, zdravstvo, saobraćajnu infrastrukturu, te energetiku, prilično smo zašli i u sferu kulture i obrazovanja”, kazala je Cvijanović.

I ona je zadovoljna činjenicom da u RS postoji interes djece za učenje kineskog jezika.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Upozorenje na opasno vrijeme, šteta i ljudske žrtve su moguće: U ovim dijelovima Bosne i Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm

U regijama Mostara, Foče, Trebinja i Livna upaljen je žuti meteoalarm zbog grmljavine i grmljavinskih procesa a vrijeme se...

Možda vas zanima i ovo