Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Hujić: “Navijače koje ima FK Sarajevo nema niti jedan klub.”

Nemojte propustiti

27. februara tekuće godine Fudbalski klub Sarajevo dobio je novog predsjednika. Jednoglasnim izborom delegata na skupštini, Alen Hujić je izabran za novog predsjednika UO FK Sarajevo. Razgovarali smo sa gosp. Hujićem, koji inače obnaša fukciju funkciju izvršnog direktora Bosna Sunce osiguranja, o proteklom periodu, te narednim koracima UO FK Sarajevo.

U razgovoru sa Alenom Hujićem, predsjednikom UO FK Sarajevo.
U razgovoru sa Alenom Hujićem, predsjednikom UO FK Sarajevo.

Porodica Hujić već duži niz godina vjerno prati bordo tim, to je i tradicija Vaše porodice. Zanima nas kada i kako je to sve počelo?

Tačno je da je moja porodica tradicionalno vezana za FK Sarajevo. Naime, moj otac je bio Predsjednik kluba i obnašao razne funkcije u FK Sarajevo, a moj brat je bio član UO Sarajeva. Kao dijete sam bio upoznat sa svim dešavanjima u klubu, pa je i prirodno počela povezanost sa FK Sarajevo.

Na posljednjoj skupštini, jednoglasno ste izabrani za predsjednika FK Sarajevo. Kakve utiske nosite sa te skupštine i kako danas gledate na Vaše imenovanje za predsjednika najvećeg sportskog kolektiva u Bosni i Hercegovini?

Biti predsjednik FK Sarajevo je ogromna čast, a samim tim i obaveza prema navijačima, klubu i gradu. Nije mala stvar da Skupština nekoga izabere jednoglasno i to meni, kao i ostalim članovima UO, mnogo imponuje. Sigurno je da ćemo svi koji smo u klubu dati sve od sebe da se sanira postojeća situacija i napravi dobra atmosfera za veće uspjehe. Na tome već radimo i siguran sam da će to dovesti do pozitivnih rezultata.

Više od 60 dana proteklo je od imenovanja nove koševske vlade. Šta biste izdvojili kao najznačajnije urađeno u proteklom periodu?

Sigurno da je najznačajnija stvar koju smo uradili ta da smo obezbjedili licencu za igranje u europskim takmičenjima, te prihvatanje gosp. Musemića da bude šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo. Posebno nam je drago što smo dobili sve pohvale iz NSBiH za dokumentaciju koju smo dostavili i da će naš predmet biti uzor ostalim klubovima kako se to treba raditi. Još jednom bih se zahvalio našem direktoru gosp. Dini Selimoviću na predanom radu oko licence jer je sve urađeno besprijekorno. Ovaj UO je u veoma kratkom periodu imao jako puno nepredviđenih situacija, kao što je ostavka trenera gosp. Jovića, obezbjeđivanje licence i evo u nazad nekoliko dana i situacija oko zdravstvenog stanja Šefa stručnog štaba, gosp.Musemića. Koristim priliku da mu poželim ispred svih brzo ozdravljenje i povratak na posao. Mislim da smo napravili prave poteze koji nisu možda toliko vidljivi, ali su veoma važni za stabilnost kluba. Još jednu stvar bih istakao kao uspjeh, a to je Upravni Odbor koji je do sada donosio jednoglasno sve odluke. Ta kompaktnost i volja za radom UO mi daje za pravo da vjerujem u budućnost FK Sarajeva.

Da li nam možete otkriti sljedeće korake Predsjednika i Upravnog odbora kluba?

Trenutno nam je zadatak da završimo prevenstvo i da se fokusiramo na kvalitetno rješavanje pitanja igračkog kandra. Nakon toga slijedi, prvo okupljanje igrača nakon kratke pauze, zatim pripreme i prva utakmica u UEFA ligi. Imamo dosta posla kako bi ekipi omogućili najbolje uslove za rad i postizanje dobrih rezultata. Jedan od prioriteta nam je i omladinski pogon koji mora da stvara buduće igrače koji će sa ponosom nositi dres Sarajeva. Tu su svakako i ugovori sa sponzorima bez kojih klub ne bi mogao da radi.

Kakve utiske nosite iz ove takmičarske sezone?

Kao što sam ranije naveo, imali smo dosta teških situacija koje smo, nadam se, uspješno riješili. Žao mi je što nismo došli prvi do cilja, ali šta je, tu je. Imamo novu sezonu i sve ćemo učiniti da obradujemo naše navijače. Moram da kažem da sam malo i razočaran situacijom u sportu. Mi danas radimo apsolutno sami bez podrške državnih institucija, grada i kantona. Tu je opština Centar koja jedina ima razumjevanja prema klubu i ovom prilikom im se zahvaljujem na pomoći. Zbog teške ekonomske situacije teško dolazimo i do sponzora, ali vjerujem da ćemo našim rezultatima otvoriti vrata dobronamjernim ljudima i firmama koji žele da pomognu FK Sarajevu.

Želite li nešto poručiti navijačima FK Sarajevo?

Navijače koje ima FK Sarajevo nema niti jedan klub. Oni nas prate na sva gostovanja i kad igramo kod kuće. Navijaju cijelu utakmicu i naprave predivan ambijent na utakmicama, što je za svaku pohvalu. Naravno, moram spomenuti i one neodgovorne navijače koji unose pirotehnička sredstva na stadione i time ne pomažu klubu, nego odmažu. Za sve što nije po Pravilniku saveza ili UEFE nama dođu kazne koje moramo da platimo. One nisu mala stavka u izdacima kluba i ovom prilikom apelujem na sve naše navijače da vode računa o tome jer time samo odmažu klubu za koji navijaju.

Još jednom sve pohvale našima navijačima jer u biti mi smo tu zbog njih i želimo da ih bude u što većem broju na stadionu Koševo.

(Fcsarajevo.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Igor Kalabuhov, ambasador Rusije u BiH: Došlo vrijeme za zatvaranje OHR-a

On je naveo da je “OHR postao kočnica na putu uzajamnog dogovaranja za BiH i da je visoki predstavnik...

Možda vas zanima i ovo