Nedjelja, 2 listopada, 2022

Human gest mlade radnice: Dajte meni otkaz, a ne samohranoj majci…

Nemojte propustiti

Nećemo vam otkriti tko su glavni akteri ove naše priče, one će se već prepoznati, kazala nam je jedna od brojnih zaposlenica tvrtke Unidal iz Vinkovaca u Hrvatskoj. U toj se firmi ovih dana dogodila zanimljiva, humana priča, piše Glas Istre.

zene-otkazNaime, ostati danas bez posla da bi vaša kolegica mogla zadržati radno mjesto, za današnje prilike u gradu na Bosutu, koji ima više od 7.300 nezaposlenih, jest herojstvo.
Kako je kriza načela i tu tvrtku, nedavno su tri osobe trebale dobiti otkaz. Među njima našla se i mlada samohrana majka dvoje djece, kojoj je ovaj posao jedini izvor prihoda.

Drago Osrečki, direktor Unidala, sazvao je sastanak s djelatnicima da bi se odlučilo tko će dobiti otkaz. Predloženo je da to budu tri osobe koje su posljednje zaposlene u tvrtki, a među njima je bila i već spomenuta samohrana majka. No, tijek sastanka potpuno je neočekivano preokrenula jedna od također mlađih djelatnica Unidala.

– Kako sam još uvijek slobodna i bez obveza te živim kod roditelja, mogu li ja svoje radno mjesto prepustiti svojoj kolegici?, upitala je.

– Želim svoje radno mjesto dati kolegici, ali uz jamstvo da će to mjesto biti samo za nju, rekla je direktoru.

Neki su zaplakali, a i šef je spustio glavu očiju punih suza.

(Glas Istre)

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo