Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Human gest mlade radnice: Dajte meni otkaz, a ne samohranoj majci…

Nemojte propustiti

Nećemo vam otkriti tko su glavni akteri ove naše priče, one će se već prepoznati, kazala nam je jedna od brojnih zaposlenica tvrtke Unidal iz Vinkovaca u Hrvatskoj. U toj se firmi ovih dana dogodila zanimljiva, humana priča, piše Glas Istre.

zene-otkazNaime, ostati danas bez posla da bi vaša kolegica mogla zadržati radno mjesto, za današnje prilike u gradu na Bosutu, koji ima više od 7.300 nezaposlenih, jest herojstvo.
Kako je kriza načela i tu tvrtku, nedavno su tri osobe trebale dobiti otkaz. Među njima našla se i mlada samohrana majka dvoje djece, kojoj je ovaj posao jedini izvor prihoda.

Drago Osrečki, direktor Unidala, sazvao je sastanak s djelatnicima da bi se odlučilo tko će dobiti otkaz. Predloženo je da to budu tri osobe koje su posljednje zaposlene u tvrtki, a među njima je bila i već spomenuta samohrana majka. No, tijek sastanka potpuno je neočekivano preokrenula jedna od također mlađih djelatnica Unidala.

– Kako sam još uvijek slobodna i bez obveza te živim kod roditelja, mogu li ja svoje radno mjesto prepustiti svojoj kolegici?, upitala je.

– Želim svoje radno mjesto dati kolegici, ali uz jamstvo da će to mjesto biti samo za nju, rekla je direktoru.

Neki su zaplakali, a i šef je spustio glavu očiju punih suza.

(Glas Istre)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo