Nedjelja, 1 kolovoza, 2021

Humanitarna izložba: Portreti reprezentativaca BiH od 1.000 KM

Nemojte propustiti

Izložba portreta aktuelnih i nekih od bivših reprezentativaca Bosne i Hercegovine koje je uradio akademski slikar Samir Hažbić otvorena je jučer u prostorijama udruženja “Slikar” u Sarajevu.

Prije otvaranja održana je kratka press konferencija na kojoj su govorili generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković i akademski slikar Adin Hebib.

“Izložba je humanitarnog karaktera, a cilj je da se prodajom portreta obezbijedi dio sredstava koja će biti usmjerena prema izgradnji roditeljske kuće u Sarajevu za smještaj roditelja čija djeca su oboljela od karcinoma. Zahvaljujemo se našem prijatelju slikaru Adinu Hebibu i samom autoru ovih portreta, mi smo zajednički ušli u ovaj projekat i to je lijep primjer kako se može pokazati društvena odgovornost na djelu”, rekao je između ostalog generalni sekretar NS/FS BiH, Jasmin Baković.

Hebib je kazao da se zahvaljuje Nogometnom savezu i da im čestita na dosadašnjim velikim uspjesima, kako rezultatskim tako i finansijskim.

“Moj kolega Samir Hažbić je izvanredan portretista i tokom prošlogodišnjih poplava došli smo na ideju da se urade ovi portreti i da to budu nogometaši jer su oni najviše pronijeli ime Bosne i Hercegovine i najbolji su naši ambasadori u svijetu. Nije lako nacrtati 52 portreta, možda neko nedostaje ali što je važnije niko nije suvišan i svi su oni kamenčići koji čine jednu kuću kao što je NS/FS BiH.

Odlučili smo se za ovaj projekat jer je riječ o djeci, a ona su nam najvažnija. Već su nam se javili pojedinci zainteresirani za kupovinu portreta, a vjerujemo da će i nogometaši biti zainteresovani da kupe svoje portrete. Početna cijena je oko 1.000 KM ili 500 eura”, kazao je Hebib.

Portreti bh. reprezentativaca se mogu vidjeti u klub galeriji “Slikar”, Čekaluša br. 10, u Sarajevu, od 27. 05.- 17.06. 2015. u terminu od 12 do 19 sati.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo