Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Humanitarna pomoć u BiH: Stižu paketi pomoći u Janju, Topčić Polje i Doboj

Nemojte propustiti

Ilustracija, Foto: Arhiv
Ilustracija, Foto: Arhiv

Grupa aktivista će danas raditi u Topčić Polju i Doboju. U Topčić Polju je planirana podjela 120 paketa pomoći, a u Doboju 150.

Pomoć područjima koja su pogođena poplavama u Bosni i Hercegovini ne prestaje pristizati. Građani iz svih dijelova svijeta, na različite načine, pomažu bh. građanima koji su ostali bez svojih domova.

Među brojnim organizacijama, preko kojih stiže pomoć u BiH je i austrijski Arbeiter-Samariter-Bund (Radnički samaritanski savez) iz Beča, koji više od mjesec dana radi na prikupljanju pomoći u Beču, dovoze je u BiH te uz pomoć Udruženja “Pomozi.ba” dijele građanima pogođenih područja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Preko vikenda su u okolini Bijeljine (Janja, Velino Selo, Balatun) podijeljena dva šlepera pomoći, dok će u Janji i danas bit organizovana podjela još jednog šlepera pomoći.

Proteklog vikenda su također sprovedene akcije podjele humanitarne pomoći. Na području Maglaja je podijeljeno oko 200 paketa sa životnim namirnicama. Pomoć su podijelile grupe aktivista sa područja Kaknja i Zenice.

Grupa aktivista će danas raditi u Topčić Polju i Doboju. U Topčić Polju je planirana podjela 120 paketa pomoći, a u Doboju 150.

Radne akcije ce biti nastavljene i u narednom periodu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo