Utorak, 18 svibnja, 2021

Humorista Osman Džiho će kandidovati BiH za Guinnessovu knjigu rekorda

Nemojte propustiti

Humorista Osman Džiho pokrenuo je kandidovanje BiH za Guinnessovu knjigu rekorda i to za “najveći kolaps državnog aparata i sistema u 2013. godini”.

osman-dzDžiho je jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih i balkanskih humorista i imitatora, koji je do sada izdao niz knjiga i CD-ova, a ima i svoju TV i radijsku emisiju.

“Vidim da niko ne zna iskoristiti ovo što nam se dešava, pa ću to ja uraditi, iskoristit ću postojeće teško stanje u državi da je učinim poznatom u svijetu“, rekao je za agenciju Anadolija Džiho.

U toku su, kako je kazao, formalnosti oko kandidature. Džiho namjerava dovesti ljude iz Guinnessove knjige rekorda da shvate da smo mi država sa velikim potencijalom za njihov sadržaj.

“Želim objasniti ljudima da je ovo što nam se dešava u BiH prilika da postanemo poznati u svijetu po onome što nas usporava i vuče u prošlost i ponor. Ne možemo dalje sa ovakvim uređenjem BiH niti sa ovako skupim državnim sistemom koji sistematski ubija ekonomiju“, izjavio je Džiho.

On, u sasvim ozbiljnom razgovoru za agenciju Anadolija, kaže kako BiH mora napraviti sistem koji će kreirati i otvoriti nova radna mjesta.

“Imamo stanovnika kao jedan njujorški kvart, a ministara kao pola planete“, dodao je Džiho.

Što se tiče druge kandidature koju će podnijeti za Guinnessovu knjigu rekorda, BiH kao najskuplja država na svijetu, Džiho kaže da se ona ne odnosi samo na administrativni aparat već i na previsoke cijene hrane, tehnike i ostalog u BiH.

“Raštika je u Sarajevu bila nedavno sedam KM, to je nerealno visoka cijena. Ljudi u Hercegovini znaju da ta biljka već u februaru i martu rađa i ne traži nikakve posebne uslove, jer je kao biljka u rangu korova. Ovdje se radi o činjenicima da su cijene hrane u BiH u rukama preprodavačkih klanova i klastera koji na nivou uvoznika i tržnih cijena klasterski dogovaraju cijene znajući da 80 posto stanovništva u BiH ima novca za golu prehranu”, kaže ovaj poznati bh. humorista.

(Anadolija)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo