Petak, 1 ožujka, 2024

Husagić ogorčen: Samo 350 bh. građana iz Austrije želi glasati na Općim izborima u BiH

Preporučeno

“Ne mogu da slušam izgovore o razočarenju jer je to samo izgovor da se nešto ne uradi…”, poručio je Ahmed Husagić

Od mogućih 95.000, za glasanje na predstojećim Općim izborima u Bosni i Hercegovini registrovalo se samo 350 bosanskohercegovačkih građana koji žive u Austriji.

Tim povodom, putem svog Facebook naloga se oglasio Ahmed Husagić, predsjednik Pokreta “Snaga domovine”, bivši član austrijske političke stranke SPD i bivši savjetnik austrijskog kancelara.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Dragi moji sugrađani i sugrađanke iz Austrije,

ovim putem vam se želim zahvaliti jer vas se i poslije toliko molbi i apela za izbore registrovalo samo 350 od mogućih 95.000 koliko vas živi u Austriji.

Izgleda da vas ne zanima ni domovina, ni trud ljudi koji rade na ovome projektu a ni ja koji vas molim više od 2 mjeseca da se registrujete kako bi mogli učestvovati na oktobarskim izborima i pomoći ljudima u Bosni i Hercegovini ali i čitavoj Europi.

Očigledno da je moja vjera u mnoge od vas bila pogrešna jer vam je 15 minuta vremena i previše da izdvojite za nas u domovini. Očigledno da su vremena kada ste pomagali kao za poplave 2014. godine prošlost iako je ovo što se danas dešava ljudima u Bosni i Hercegovini puno gore od onih poplava.

Ne mogu da slušam izgovore o razočarenju jer je to samo izgovor da se nešto ne uradi.

Za one koji se ipak odluče za registraciju ovo je link: https://eizbori.izbori.ba

Ako trebate pomoć prijavite se na: www.glasajmo.ba

Ili napišite mi privatnu poruku ovdje na Facebook.”, napisao je Husagić na svom profilu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas