Petak, 25 lipnja, 2021

HZD-ovi ministri oborili bezvizni režim za Saudijce na Vijeću ministara: Ministri iz SNSD-a i SDA su glasali “za”

Nemojte propustiti

Saudijske aviokompanije nedavno su poručile da garantuju 10 letova sedmično za BiH ukoliko se privremeno ukinu vize. No sada je to veoma upitno.

Iako bi turizam predstavljao prijeko potrebnu i značajnu injekciju za razvoj bh. turizma, HDZ-ovi ministri pravde Josip Grubeša i civilnih poslova Ankica Gudeljević ponovo su bili protiv ukidanje za državljane Saudijske Arabije.

S druge strane, ministri iz SNSD-a i SDA su glasali “za”.

Velike gužve pred Ambasadom BiH u Rijadu najbolji su pokazatelj koliki je interes Saudijaca za godišnje odmore u BiH, no oni će i dalje morati vaditi vize kako bi doputovali u našu državu, što smanjuje interes za dolazak i otežava turističkim radnicima da naprave aranžmane.

Saudijske aviokompanije nedavno su poručile da garantuju 10 letova sedmično za BiH ukoliko se privremeno ukinu vize. No sada je to veoma upitno.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH ranije je pojasnilo da bi turistima iz tih zemalja bilo omogućeno da mjesec dana bez vize mogu biti u BiH, s tim da moraju imati dokaz o smještaju.

Ovim potezom HDZ-a sigurno je da su izgubljeni milioni maraka koji bi se slili u državni budžet dolaskom velikog broja turista iz te zemlje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo