Četvrtak, 25 veljače, 2021

I Austrija razmatra uvođenje policijskog sata

Autor:Tanjug

Nemojte propustiti

Vlada napravila štamparsku grešku: Detalji nove naredbe za građane KS

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo donio je novu naredbu koja se počinje primjenjivati od sutra, 25. februara 2021. Novom...

Proglašene oštrije mjere: Od sutra se primjenjuje nova naredba Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS objavio je nove naredbe, preporuke i mjere koje stupaju na snagu 25. februara 2021....

BiH napravila važne korake ka NATO-u: Formirana komisija, usvojen Program reformi i biće poslan u Brisel

Ministrica Turković je kazala kako su i svi srpski ministri glasali za Program reforme i da se on u...

Palmer pohvalio Dodika zbog skidanja table sa imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića

U intervjuu za Glas Amerike, Matthew Palmer, zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Država za Evropu i Evroaziju, te specijalni...

Kako će izgledati nove mjere još nije potpuno jasno, ali postoji saglasnost da ograničenja treba da važe tokom noći, a ne tokom cijelog dana kao na proljeće.

Austrijska vlada trenutno radi na novom pooštravanju mjera za zaustavljanje širenja virusa korona, a zbog dramatične situacije postoje razmišljanja i da se uvede policijski čas.

Iz Vlade je potvrđeno pisanje pojedinih medija da Vlada razmišlja o uvođenju policijskog časa od 20 do šest sati.

Već je jasno da će Vlada uvesti ograničenje slobode kretanja na javnim prostorima, kao što je to bilo na proljeće, kada su građani mogli kuće napuštati samo radi neodloživog posla, kupovine namirnica ili lijekova, te pomoći drugim ljudima, ali i kratke šetnje u blizini mjesta stanovanja.

Kako će izgledati nove mjere još nije potpuno jasno, ali postoji saglasnost da ograničenja treba da važe tokom noći, a ne tokom cijelog dana kao na proljeće.

Vlada Austrija odluku o novim mjerama donijeće još tokom vikenda, to jest u subotu, kada će informisati građane.

Novim mjerama ponovo će biti obuhvaćeno ugostiteljstvo i hoteljerstvo, koji će morati zatvoriti svoje lokale, izuzev restorana koji će moći da dostavljaju hranu, ali ne i da je serviraju gostima u svom objektu.

Pored toga, biće otkazane sve manifestacije, izuzev profesionalnog sporta, čija takmičenja će se odvijati bez publike.

Biće, kako sada stvari stoje, obustavljen, amaterski sport, te će biti otkazane sve predstave u pozorištima, operi, zatvoriće se muzeji, galerije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Muriz Memić: Nema se Alisa čemu nadati, ako je tata u pritvoru, doći će i ona na red sigurno

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine danas su izvršeni pretresi objekata i dokumentacije Javne ustanove Hitna pomoć Sarajevo, saopćeno...

Možda vas zanima i ovo