Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

I Dodika šokiralo “objašnjenje” o računima za struju: Vlado, zar te nije stid?

Nemojte propustiti

“Vjerujem da ni tebi nije jasno šta si rekao. Bilo bi dobro da i sebi i javnosti pojasniš šta si htio da kažeš”, poručio je Dodik

Predsjednik Regulatorne komisije za energetiku Repubike Srpske Vladislav Vladičić pokušao je “objasniti” novu formulu za obračun budućih računa električne energije u tom bh. entitetu.

Ta je njegova izjava vrlo brzo završila na društvenim mrežama, gdje je postala predmet ismijavanja.

Na istu je reagovao i entitetski predsjednik Milorad Dodik, no njemu nije bilo do smijeha.

Podsjećamo, Vladičić je u izjavi za Herceg televiziju bio toliko “jasan”, da ga niko nije rauzmio šta je htio reći.

“Kako se obračunava? Jednostavno se obračunava, tako da se to podijeli sa dva, po 250 jeftine i 250 skuplje do 500, i po 150 manje i 150 više preko 500. Dakle 300 će ući u kategoriju iznad 500 kilovat sati, a do 500, svakako, dva puta 250, daju 500. I tako, svaki odnos potrošnje između manje i veće, ako je odnos 40:60, 30:70, svaki odnos se preračunava po toj formuli”, naveo je predsjednik Regulatorne komisije za energetiku RS.

Ubrzo je reagovao prvi čovjek SNSD-a na Twitteru.

“Vlado, zar te nije sramota? Ovo je sramotno objašnjenje za javnost. Vjerujem da ni tebi nije jasno šta si rekao. Bilo bi dobro da i sebi i javnosti pojasniš šta si htio da kažeš”, kategoričan je bio Dodik.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo