Subota, 25 rujna, 2021

I Grlić-Radman digao ruke od Čovića? Ministar vanjskih poslova Hrvatske manji od makovog zrna, pogledajte kako je komentarisao Inzkov potez

Nemojte propustiti

– Bosna i Hercegovina treba sama stvoriti pretpostavke da joj više ne treba visoki predstavnik s ovlastima koje sežu prilično daleko – kazao je austrijski ministar vanjskih poslova.

Prilikom posjete Zagrebu odluku visokog predstavnika Valentina Inzka, uz hrvatskog, komentirao je i austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg.

– Ako to ide u smjeru jačanja suradnje i traženja onog rješenja koje će zapravo zadovoljiti sve one potrebe koje se očekuju od visokog predstavnika, a Hrvatska je isto tako na tom putu, znači stabilna, funkcionalna, prosperitetna BiH, onda mi pozdravljamo svaki oblik koji pridonosi miru, stabilnosti i suživotu triju konstitutivnih naroda i ostalih građana u BiH, naveo je Goran Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova RH.

– Bosna i Hercegovina treba sama stvoriti pretpostavke da joj više ne treba visoki predstavnik s ovlastima koje sežu prilično daleko. Iako to možemo emotivno doživjeti i mentalno shvatiti, žalimo što se moralo posegnuti za takvim mjerama, istaknuo je Alexander Schallenberg, austrijski ministar vanjskih poslova.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U BiH počinje EUFOR-ova vježba ‘Brzi odgovor 2021’

Tokom vježbe bit će izvršena provjera vojnika prema različitim scenarijima kako bi se ispitala njihova reakcija i utvrdilo da...

Možda vas zanima i ovo