Utorak, 19 listopada, 2021

I nebo je plakalo – posljednji pozdravi “strašnom lavu”: Na zadarskom groblju pokopana Nora Šitum

Nemojte propustiti

Nora Šitum, petogodišnja djevojčica koja je neviđenom brzinom ujedinila Hrvatsku u nezapamćenoj humanitarnoj akciji, pokopana je danas na zadarskom gradskom groblju. Okupilo se više stotina članova obitelji, rodbine i prijatelja.

Foto: Index
Foto: Index

Roditelji malene Nore su se u četvrtak, mjesec i pol nakon što su puni nade otputovali u Philadelphiju na eksperimentalno liječenje za koje je Hrvatska skupila više od pet milijuna kuna, vratili iz SAD-a. Nora je preminula prošloga tjedna, a posljednji ispraćaj “strašnog lava” održavao se danas u podne u Zadru.

Nora u svojoj borbi nije uspjela, ali ono što je pokrenula jest nada za drugu djecu. Upravo zbog nje, udruga Hrabro dijete pokrenula je osnivanje fonda za liječenje rijetkih malignih bolesti, čije je osnivanje izvjesno.

nora_sahrana1

“Ovo više nije Nora, ovo je borba za svu djecu”

“Na koji način će to biti provedeno, ovisi o svima nama u Hrvatskoj, jesmo li mi za ili protiv i hoće li to morati ići putem referenduma ili će se izravno uvesti u neke zakonske okvire. Vlada to mora odlučiti i vjerujem da će to biti brzo jer se pokazalo da ima velike potrebe za tim”, rekla je u nedavnom razgovoru za Media servis Jasminka Žužić, predsjednica udruge Hrabro srce.

Prijedlog Udruge je da fond financiraju zaposleni građani Hrvatske s tri kune mjesečno.

“Ovo više nije Nora, ovo je borba za svu djecu jer ima još stotinu Nora u Hrvatskoj koje trebaju našu pomoć”, poručila je prije odlaska u Ameriku Norina majka Đana.

(Index.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade SAD o izjavama Dodika o organiziranju vojske RS

- Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života...

Možda vas zanima i ovo